Overslaan en naar de inhoud gaan

Steeds minder werkloosheidsuitkeringen in Limburg

Geplaatst opdonderdag 17 mei 2018 - 13:29

20.300 Limburgers hadden in april een WW-uitkering. Dat is vier procent lager dan in maart, blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

Vergeleken met april 2016 is het aantal zelfs met 24 procent afgenomen. De daling wordt mede veroorzaakt door de horeca, waar de vraag naar personeel groot is.

Horeca
In 2017 ontstonden er 3.900 vacatures in de horeca in Limburg. Koks, bedieningsmedewerkers en keukenhulpen zijn veelgevraagd. Uit onderzoek blijkt dat werkzoekenden die in deze beroepen een baan zoeken, snel aan het werk gaan. Zo is 78 procent van de koks binnen 12 maanden weer aan het werk.

Krapte arbeidsmarkt
Het UWV verwacht dat het aantal vacatures in de horeca in de zomer nog verder zal toenemen. De verwachting is dat het aantal WW-uitkeringen zal blijven dalen. Dat komt door de krapte op de arbeidsmarkt. Niet alleen in de horeca, maar ook in sectoren als de bouw, logistiek en techniek is de vraag naar personeel groot.

Vacatures
De krapte is momenteel zo groot dat één op de vijf bedrijven aangeeft moeite te hebben om vacatures in te vullen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daardoor moeten ze werk weigeren. Het tekort aan medewerkers dreigt een rem op de economische groei te zetten.

Landelijk
Niet alleen in Limburg, maar ook in de rest van het land daalde het aantal WW-uitkeringen in april: ten opzichte van maart met zo'n 4 procent. In vergelijking met april 2017 daalde het aantal uitkeringen met liefst 22 procent.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen