Overslaan en naar de inhoud gaan

Steeds meer Wereldwinkels in Limburg sluiten hun deuren

Geplaatst opdinsdag 4 december 2018 - 17:12

De Wereldwinkels verdwijnen langzaam maar zeker uit het Limburgse straatbeeld.

Ongeveer een kwart van de Limburgse wereldwinkels heeft afgelopen jaar zijn deuren gesloten. Dat is veel meer dan de gemiddelde landelijke daling.

Cijfers
In Limburg zijn dit jaar al vier wereldwinkels gestopt. De wereldwinkel in Meerssen komt daar eind dit jaar als vijfde bij.

Moeizaam
"Opmerkelijk in Limburg is dat in de grote steden zoals Heerlen, Maastricht en straks ook in Sittard de winkels hun deuren hebben moeten sluiten. De winkels in kleinere gemeenten hadden het altijd al moeilijk, maar in de grote steden worstelen ze nu ook en dat is opvallend", zegt penningmeester Albert Hebels van Wereldwinkels Nederland.

Venray
Nieke van Gerven van de Wereldwinkel in Venray hoopt nog een aantal jaren te kunnen werken bij de winkel. "We merken dat de mensen steeds minder op hebben met de Wereldwinkel. Jongeren hebben niet meer zoveel met de derde wereld. De ideologie die er vroeger was om te kopen bij een Wereldwinkel is weg. Mensen willen nu gewoon een cadeauwinkel."

Vrijwilligers genoeg
Vrijwilligers hebben we genoeg, maar de verkopen lopen wel langzaam achteruit. Ook wij hebben het moeilijker, maar we hopen wel nog een aantal jaren vooruit te kunnen."

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen