Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Steeds meer Wereldwinkels in Limburg sluiten hun deuren

Geplaatst opdinsdag 4 december 2018 - 17:12

De Wereldwinkels verdwijnen langzaam maar zeker uit het Limburgse straatbeeld.

Ongeveer een kwart van de Limburgse wereldwinkels heeft afgelopen jaar zijn deuren gesloten. Dat is veel meer dan de gemiddelde landelijke daling.

Cijfers
In Limburg zijn dit jaar al vier wereldwinkels gestopt. De wereldwinkel in Meerssen komt daar eind dit jaar als vijfde bij.

Moeizaam
"Opmerkelijk in Limburg is dat in de grote steden zoals Heerlen, Maastricht en straks ook in Sittard de winkels hun deuren hebben moeten sluiten. De winkels in kleinere gemeenten hadden het altijd al moeilijk, maar in de grote steden worstelen ze nu ook en dat is opvallend", zegt penningmeester Albert Hebels van Wereldwinkels Nederland.

Venray
Nieke van Gerven van de Wereldwinkel in Venray hoopt nog een aantal jaren te kunnen werken bij de winkel. "We merken dat de mensen steeds minder op hebben met de Wereldwinkel. Jongeren hebben niet meer zoveel met de derde wereld. De ideologie die er vroeger was om te kopen bij een Wereldwinkel is weg. Mensen willen nu gewoon een cadeauwinkel."

Vrijwilligers genoeg
Vrijwilligers hebben we genoeg, maar de verkopen lopen wel langzaam achteruit. Ook wij hebben het moeilijker, maar we hopen wel nog een aantal jaren vooruit te kunnen."

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen