Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Steeds meer Wereldwinkels in Limburg sluiten hun deuren

Geplaatst opdinsdag 4 december 2018 - 17:12

De Wereldwinkels verdwijnen langzaam maar zeker uit het Limburgse straatbeeld.

Ongeveer een kwart van de Limburgse wereldwinkels heeft afgelopen jaar zijn deuren gesloten. Dat is veel meer dan de gemiddelde landelijke daling.

Cijfers
In Limburg zijn dit jaar al vier wereldwinkels gestopt. De wereldwinkel in Meerssen komt daar eind dit jaar als vijfde bij.

Moeizaam
"Opmerkelijk in Limburg is dat in de grote steden zoals Heerlen, Maastricht en straks ook in Sittard de winkels hun deuren hebben moeten sluiten. De winkels in kleinere gemeenten hadden het altijd al moeilijk, maar in de grote steden worstelen ze nu ook en dat is opvallend", zegt penningmeester Albert Hebels van Wereldwinkels Nederland.

Venray
Nieke van Gerven van de Wereldwinkel in Venray hoopt nog een aantal jaren te kunnen werken bij de winkel. "We merken dat de mensen steeds minder op hebben met de Wereldwinkel. Jongeren hebben niet meer zoveel met de derde wereld. De ideologie die er vroeger was om te kopen bij een Wereldwinkel is weg. Mensen willen nu gewoon een cadeauwinkel."

Vrijwilligers genoeg
Vrijwilligers hebben we genoeg, maar de verkopen lopen wel langzaam achteruit. Ook wij hebben het moeilijker, maar we hopen wel nog een aantal jaren vooruit te kunnen."

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen