Overslaan en naar de inhoud gaan

Steeds meer Walen kiezen voor Universiteit Maastricht

Geplaatst opdonderdag 26 december 2019 - 8:12

De Universiteit Maastricht wordt steeds populairder bij studenten uit de regio Luik.

Dat schrijft de Belgische krant La Meuse.

Bijna verdubbeld
In vier jaar tijd is het aantal studenten uit de Waalse regio bijna verdubbeld, van iets meer dan negentig in 2014 naar 167 in 2018. Reden daarvoor is het internationale karakter van de universiteit en het feit dat er slechts dertig kilometer tussen Maastricht en Luik liggen.

Kleine groepjes
Ook de manier van lesgeven spreekt de Waalse studenten aan. "Leerlingen werken in kleine groepjes die worden voorgezeten door tutoren, oudere studenten die de leerlingen vaak bij hun voornaam aanspreken en altijd bereikbaar zijn", laat de UM in de krant weten. Ook het feit dat de meeste lessen in het Engels worden gegeven en dat de universiteit internationaal goed staat aangeschreven, zijn voordelen.

Blokken
"Het grootste voordeel vind ik dat we hier het hele jaar door toetsen krijgen, in plaats van twee lange periodes blokken rond Kerst en in juni, zoals in Luik", motiveert de 20-jarige studente Charlotte Spits. "Ik vind vooral het internationale karakter erg aantrekkelijk", legt Gauthier Quinonez (23) uit. "In mijn master zitten 27 studenten uit zeventien verschillende landen. Dat is mooi, want veel vacatures vragen tegenwoordig om ervaring in het werken in een multiculturele omgeving."

Collegegeld
De voordelen zijn voor de Belgen voldoende om het duurdere collegegeld voor lief te nemen. In vergelijking met dezelfde studie in België, moeten de studenten in Maastricht twee keer zo veel betalen: in Luik kost een studie 900 euro, terwijl in Maastricht tweeduizend euro betaald moet worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen