Overslaan en naar de inhoud gaan

Steeds meer protest tegen nieuwe koers Vaeshartelt

Geplaatst opvrijdag 29 april 2016 - 6:22

Meer dan duizend mensen hebben hun steun betuigd aan het protest van vrijwilligers van Buitengoed Vaeshartelt in Maastricht tegen de nieuwe koers.

Vorige week legden de vrijwilligers hun werk neer uit verzet tegen het ontslag van enkele medewerkers met een lange staat van dienst en tegen de nieuwe, commerciëlere koers van de directie van de historische buitenplaats.

Vertrossing
De vrijwilligers lanceerden onder de naam "het verdriet van Vaeshartelt" een online oproep om bezwaar te maken tegen wat zij "de vertrossing van Buitenplaats Vaeshartelt" noemen. Ze vrezen voor de duurzame instandhouding en publieke toegankelijkheid van het landgoed, dat na een grootschalige restauratie uitgroeide tot een populair conferentieoord in de landgoederenzone tussen Maastricht en Meerssen.

Bekende Maastrichtenaren
In een paar dagen tijd betuigden meer dan duizend mensen - onder wie tal van bekende Maastrichtenaren - hun adhesie aan de actievoerders, die sinds 1993 verenigd zijn in de Stichting Vrienden Kasteel Vaeshartelt.

Particulieren
De directie van Vaeshartelt heeft laten weten alle ophef en de weigering van de vrijwilligers om een afspraak te maken voor overleg te betreuren. Directeur Paul Janmaat benadrukt in een verklaring dat Vaeshartelt "vanwege snel veranderende omstandigheden in de conferentie- en hotelwereld een heroriëntatie op haar toekomst heeft gedaan."

De buitenplaats gaat zich ook richten op particuliere hotelgasten, om in te spelen op de veranderende verhouding op de zakelijke en de vrijetijdsmarkt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburg Preuve Festival in Maastricht gaat niet door
Actie tegen kap monumentale beuken Vaeshartelt
Protest tegen plannen Vaeshartelt houdt aan
Limburg Preuve Festival mogelijk naar Meerssen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen