Overslaan en naar de inhoud gaan

Steeds meer protest tegen nieuwe koers Vaeshartelt

Geplaatst opvrijdag 29 april 2016 - 6:22

Meer dan duizend mensen hebben hun steun betuigd aan het protest van vrijwilligers van Buitengoed Vaeshartelt in Maastricht tegen de nieuwe koers.

Vorige week legden de vrijwilligers hun werk neer uit verzet tegen het ontslag van enkele medewerkers met een lange staat van dienst en tegen de nieuwe, commerciëlere koers van de directie van de historische buitenplaats.

Vertrossing
De vrijwilligers lanceerden onder de naam "het verdriet van Vaeshartelt" een online oproep om bezwaar te maken tegen wat zij "de vertrossing van Buitenplaats Vaeshartelt" noemen. Ze vrezen voor de duurzame instandhouding en publieke toegankelijkheid van het landgoed, dat na een grootschalige restauratie uitgroeide tot een populair conferentieoord in de landgoederenzone tussen Maastricht en Meerssen.

Bekende Maastrichtenaren
In een paar dagen tijd betuigden meer dan duizend mensen - onder wie tal van bekende Maastrichtenaren - hun adhesie aan de actievoerders, die sinds 1993 verenigd zijn in de Stichting Vrienden Kasteel Vaeshartelt.

Particulieren
De directie van Vaeshartelt heeft laten weten alle ophef en de weigering van de vrijwilligers om een afspraak te maken voor overleg te betreuren. Directeur Paul Janmaat benadrukt in een verklaring dat Vaeshartelt "vanwege snel veranderende omstandigheden in de conferentie- en hotelwereld een heroriëntatie op haar toekomst heeft gedaan."

De buitenplaats gaat zich ook richten op particuliere hotelgasten, om in te spelen op de veranderende verhouding op de zakelijke en de vrijetijdsmarkt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburg Preuve Festival in Maastricht gaat niet door
Protest tegen plannen Vaeshartelt houdt aan
Limburg Preuve Festival mogelijk naar Meerssen
Actie tegen kap monumentale beuken Vaeshartelt
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen