Overslaan en naar de inhoud gaan

Steeds meer optochten afgelast: ook Sittard gaat niet door

Geplaatst opzaterdag 22 februari 2020 - 10:38

De optocht in Sittard gaat zondag niet door. Eerder werd bekend dat optochten in Weert en Hunsel afgelast worden in verband met de harde wind die wordt voorspeld.

Ook in Sittard is besloten dat het te gevaarlijk is om de optocht door te laten gaan. De optocht wordt verplaatst naar zondag 8 maart.

Wind
De weersvoorspellingen voor zondag zien er niet goed uit. Er zijn harde windstoten en het gaat langdurig regenen. ‘Door de grote inspanningen van optochtdeelnemers, vrijwilligers en organisatie is dit een zwaar en emotioneel besluit’, laat de organisatie van de optocht in Weert weten. ‘Echter uit overleg met meteodiensten, gemeente en hulpdiensten is de conclusie getrokken dat de veiligheid voor deelnemers en bezoekers, vanwege harde windstoten en buien, niet te garanderen is.’

De optocht in Weert wordt niet verplaatst naar een andere datum.


Andere optochten
De vraag is of de zware windstoten gevolgen hebben voor meer optochten in Limburg. De organisatie van de optocht in Maastricht hakt zondagochtend de knoop door over eventuele maatregelen, laat Odin Wijnhoven van de Tempeleers weten. "We voorzien geen grote problemen", zegt Wijnhoven. "Mogelijk nemen we een aantal maatregelen in overleg met de gemeente, maar de optocht gaat sowieso door."

Veiligheidsregio
In Heerlen heeft de organisatie van de optocht zaterdagmiddag overleg met de veiligheidsregio. "Daarna nemen we een besluit", zegt Niek Bollen van de Winkbülle. "De kinderoptocht gaat zaterdagmiddag in elk geval door." In Venlo is er zaterdagmiddag om 12.30 uur overleg tussen de gemeente, de carnavalsverenigingen en de veiligheidsregio. Dan wordt besloten of de optochten in de gemeente zondag doorgaan.

De optocht in Hunsel gaat zondagmiddag ook niet door. De optocht wordt verplaatst naar carnavalsmaandag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen