Overslaan en naar de inhoud gaan

Steeds meer optochten afgelast: ook Sittard gaat niet door

Geplaatst opzaterdag 22 februari 2020 - 10:38

De optocht in Sittard gaat zondag niet door. Eerder werd bekend dat optochten in Weert en Hunsel afgelast worden in verband met de harde wind die wordt voorspeld.

Ook in Sittard is besloten dat het te gevaarlijk is om de optocht door te laten gaan. De optocht wordt verplaatst naar zondag 8 maart.

Wind
De weersvoorspellingen voor zondag zien er niet goed uit. Er zijn harde windstoten en het gaat langdurig regenen. ‘Door de grote inspanningen van optochtdeelnemers, vrijwilligers en organisatie is dit een zwaar en emotioneel besluit’, laat de organisatie van de optocht in Weert weten. ‘Echter uit overleg met meteodiensten, gemeente en hulpdiensten is de conclusie getrokken dat de veiligheid voor deelnemers en bezoekers, vanwege harde windstoten en buien, niet te garanderen is.’

De optocht in Weert wordt niet verplaatst naar een andere datum.


Andere optochten
De vraag is of de zware windstoten gevolgen hebben voor meer optochten in Limburg. De organisatie van de optocht in Maastricht hakt zondagochtend de knoop door over eventuele maatregelen, laat Odin Wijnhoven van de Tempeleers weten. "We voorzien geen grote problemen", zegt Wijnhoven. "Mogelijk nemen we een aantal maatregelen in overleg met de gemeente, maar de optocht gaat sowieso door."

Veiligheidsregio
In Heerlen heeft de organisatie van de optocht zaterdagmiddag overleg met de veiligheidsregio. "Daarna nemen we een besluit", zegt Niek Bollen van de Winkbülle. "De kinderoptocht gaat zaterdagmiddag in elk geval door." In Venlo is er zaterdagmiddag om 12.30 uur overleg tussen de gemeente, de carnavalsverenigingen en de veiligheidsregio. Dan wordt besloten of de optochten in de gemeente zondag doorgaan.

De optocht in Hunsel gaat zondagmiddag ook niet door. De optocht wordt verplaatst naar carnavalsmaandag.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen