Overslaan en naar de inhoud gaan

Steeds meer klachten over ontduiking minimumloon

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2015 - 9:05

In vijf jaar tijd is het aantal klachten in Limburg over onderbetaling fors gestegen.

In 2014 kwamen er 97 klachten binnen bij het meldpunt van het Ministerie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). In 2010 waren dat er nog maar 27.

Beklag
In totaal klaagden 299 werknemers in Limburg in vijf jaar tijd omdat ze vinden dat hun werkgever niet het wettelijk minimumloon betaalt. Dit blijkt uit cijfers die dataplatform LocalFocus middels de WOB: Wet openbaarheid van bestuur, heeft opgevraagd bij het ministerie SZW.

Agrarische gebieden
Relatief veel meldingen kwamen binnen over werkgevers in agrarische gebieden. Opvallend is dat er veel klachten komen uit de gemeenten Venlo, Venray en Horst aan de Maas. Uit die drie gemeenten kwamen in totaal in de afgelopen vijf jaar 124 klachten binnen. Dat is meer dan eenderde van het totaal.

Venlo, met 66 meldingen, springt er in negatieve zin uit. Maar ook Venray met 31 en Horst aan de Maas met 27 meldingen doen mee in de kopgroep.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Merendeel arbeidsmigranten komt helemaal niet uit Polen
Met spoed gezocht: bedden voor arbeidsmigranten
Vakantiehulp van provincie krijgt voortaan minimumloon
Noord-Limburg in trek bij multinationals
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen