Overslaan en naar de inhoud gaan

Steeds meer geweld: Jeugdzorg luidt de noodklok

Geplaatst opzaterdag 9 november 2019 - 16:23

Bureau Jeugdzorg Limburg krijgt steeds vaker te maken met agressie. Jaarlijks zijn er 120 meldingen van medewerkers.

Daarom luidt het bureau de noodklok.

Social media
Vooral het aantal bedreigingen via social media neemt toe, zegt gezinsvoogd Susanne die al 15 jaar voor Bureau Jeugdzorg werkt. Ze wil niet dat haar achternaam wordt vermeld. “Helaas is het inherent aan ons vak dat mensen, vaak de ouders van de kinderen, je allerlei verwensingen naar het hoofd slingeren”, zegt ze tegen L1. “Soms wordt het persoonlijk en dan wordt een grens overschreden. Vooral als medewerkers met naam en toenaam worden genoemd in vervelende berichten. 'Dat teringwijf doet niks voor mijn kinderen' en 'dat kutvolk van jeugdzorg moet oppassen', wordt dan bijvoorbeeld gepost.

Video: L1


Doodsbedreiging
“Er is zelfs een keer een dreigbrief gestuurd met de mededeling dat ik tussen zes plankjes zou eindigen en dan schrik je toch wel”, vertelt Susanne. Toch ligt ze van de meeste bedreigingen niet meer wakker.

Dupe
Ondanks de bedreigingen moeten de medewerkers van Bureau Jeugdzorg Limburg de kinderen toch blijven helpen. “Normaal zou je zeggen: die mensen helpen we niet meer. Maar dat is geen optie”, zegt Nico Plitscher van de raad van bestuur. “Want dan is het kind de dupe. En bovendien zijn we verplicht te helpen.”

Politie
Inmiddels is er door Bureau Jeugdzorg een pamflet gemaakt en is de politiek op de hoogte gebracht van de toenemende agressie. “We hopen daarmee te bereiken dat de politie bijvoorbeeld meteen klaarstaat als er iets aan de hand is. We gaan echt niet bellen als dat niet nodig is.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen