Overslaan en naar de inhoud gaan

Steeds meer bonden vragen om uitstel Olympische Spelen

Geplaatst opmaandag 23 maart 2020 - 7:27

Volgens de hippische sportfederatie KNHS is een jaar uitstel van de Olympische Spelen van Tokio in verband met de uitbraak van het nieuwe coronavirus de meest logische beslissing.

"Als ik reëel ben: we hebben geen idee wanneer we onze normale dingen weer kunnen gaan doen", zegt algemeen directeur Theo Fledderus. "Begin april gaat niet lukken, dat lijkt me wel zeker. Er zijn te veel onduidelijkheden.."

Limburg heeft veel topsporters in de paardensport, zoals bijvoorbeeld springruiters Leopold van Asten, Lisa Nooren en Sanne Tijssen. De bondscoach van de springruiters, Rob Ehrens, komt uit Weert.

KNWU
De hippische sportbond is niet de eerste bond die om uitstel vraagt. Eerder sprak de Nederlandse wielerbond KNWU zich als eerste grote sportbond uit tegen het doorgaan van de Olympische Spelen in Tokio komende zomer.

Uitstel
De algemeen directeur van de KNHS denkt dat een uitstel van twee maanden vrijwel onmogelijk is. "Dan staan er allerlei evenementen gepland die ook niet zo maar geschrapt kunnen worden. En hoe zit het met de beschikbaarheid van hotels? Wat vinden grote sponsoren in de Verenigde Staten ervan? Dat ook nog eens los van het feit dat er geen garantie is dat in september alles wereldwijd weer goed is."

Canada
In de nacht van zondag op maandag werd bekend dat het Canadese Olympische Comité (COC) en het Paralympische Comité hun atleten niet naar de Olympische en Paralympische Spelen sturen. Ze roepen het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Wereldgezondheidsorganisatie op de Spelen een jaar uit te stellen.

IOC
Het IOC bracht zondag na een spoedvergadering naar buiten dat binnen vier weken duidelijk moet zijn of de Olympische Spelen komende zomer doorgaan of dat ze worden uitgesteld. Het IOC heeft de nationale comités per brief laten weten diverse scenario's te onderzoeken en dat uitstel van de Spelen een optie is.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen