Overslaan en naar de inhoud gaan

Steeds dichtere mist in Limburg, code geel afgegeven

Geplaatst opdinsdag 31 december 2019 - 17:15

In Limburg ontstaat steeds dikkere mist op Oudejaarsavond. Omdat dit kan leiden tot gevaarlijke situaties heeft het KNMI code geel afgegeven.

"Er ontstaat vrijwel overal in Limburg dichte tot zeer dichte mist", meldt Meteo Limburg.

Mistig in heel Limburg
"De mist is dikker aan het worden", zei weerman Thijs Zeelen rond 16:40 uur op L1 Radio. Op de luchthaven in Beek wordt dichte mist met zicht tot 150 meter gemeld. Ook in Noord-Limburg wordt het steeds mistiger.

Code geel en stookalert
"Het ziet er niet goed uit voor de jaarwisseling", zegt Zeelen. Door het fijnstof van het vuurwerk op Oudejaarsavond wordt het zicht op veel plekken nog meer beperkt. Het KNMI verwacht dat het zicht na de jaarwisseling slechts vijftig meter kan zijn, en lokaal zelfs kan teruglopen tot circa tien meter. Daarom heeft het weerinstituut code geel afgegeven. Het RIVM heeft in onze provincie een stookalert afgegeven met de oproep om geen hout te stoken. Het KNMI en ook de ANWB waarschuwen weggebruikers die op Oudejaarsavond en na de jaarwisseling op pad gaan voor zeer slecht zicht.

Gladheid
Oudejaarsavond begint met 3 à 4 graden en rond de jaarwisseling wordt het iets frisser met 0 tot 2 graden. Bij temperaturen rond of iets onder het vriespunt kan het door de aanvriezende mist lokaal glad worden.

Bekijk hier kaart met zicht en mist van Buienradar:

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen