Overslaan en naar de inhoud gaan

Steden kleuren oranje in campagne geweld tegen vrouwen

Geplaatst opdonderdag 25 november 2021 - 7:24

Gebouwen en objecten over de hele wereld worden donderdag, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, in oranje licht gezet. Ook in Limburg doen meerdere gemeenten mee aan de campagne Orange-The-World.

De kleur oranje staat voor een nieuwe dageraad, een nieuwe dag waarop er geen geweld meer is tegen vrouwen.

Oranje licht
Zeker 15 Limburgse gemeenten doen aan de wereldwijde actie mee. Zo kleurt in Venray de Schouwburg, de fontein op het Schouwburgplein en de brug bij het Raayland College oranje. Ook het stadskantoor van de gemeente Heerlen, het gemeentehuis in Beek, de rechtenfaculteit van de Universiteit Maastricht en het provinciehuis worden vanaf donderdag oranje uitgelicht.

De vlag wappert in onder meer Roermond, Echt-Susteren en Sittard-Geleen.

Oranje loper
In Weert, Roermond, Beekdaelen en Maastricht wordt donderdagmiddag door verschillende belangen- en vrijwilligersorganisaties een oranje loper uitgerold. In Maastricht doet Zonta Mergelland dat op de Markt. Ook worden er kaarsen en flyers uitgedeeld over gendergeweld.

Wandeltochten
De organisatie UN Women Nederland organiseert ieder najaar de campagne Orange-The-World. Deze actie richt zich op de bewustwording van seksueel geweld tegen vrouwen en meisjes. Dit jaar is er speciale aandacht voor seksueel geweld tegen vrouwen in Sierra Leone. Ook in Nederland staan diverse acties, waaronder wandeltochten in het teken van Sierra Leone.

De campagne duurt tot 10 december.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen