Overslaan en naar de inhoud gaan

Steden kleuren oranje in campagne geweld tegen vrouwen

Geplaatst opdonderdag 25 november 2021 - 7:24

Gebouwen en objecten over de hele wereld worden donderdag, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, in oranje licht gezet. Ook in Limburg doen meerdere gemeenten mee aan de campagne Orange-The-World.

De kleur oranje staat voor een nieuwe dageraad, een nieuwe dag waarop er geen geweld meer is tegen vrouwen.

Oranje licht
Zeker 15 Limburgse gemeenten doen aan de wereldwijde actie mee. Zo kleurt in Venray de Schouwburg, de fontein op het Schouwburgplein en de brug bij het Raayland College oranje. Ook het stadskantoor van de gemeente Heerlen, het gemeentehuis in Beek, de rechtenfaculteit van de Universiteit Maastricht en het provinciehuis worden vanaf donderdag oranje uitgelicht.

De vlag wappert in onder meer Roermond, Echt-Susteren en Sittard-Geleen.

Oranje loper
In Weert, Roermond, Beekdaelen en Maastricht wordt donderdagmiddag door verschillende belangen- en vrijwilligersorganisaties een oranje loper uitgerold. In Maastricht doet Zonta Mergelland dat op de Markt. Ook worden er kaarsen en flyers uitgedeeld over gendergeweld.

Wandeltochten
De organisatie UN Women Nederland organiseert ieder najaar de campagne Orange-The-World. Deze actie richt zich op de bewustwording van seksueel geweld tegen vrouwen en meisjes. Dit jaar is er speciale aandacht voor seksueel geweld tegen vrouwen in Sierra Leone. Ook in Nederland staan diverse acties, waaronder wandeltochten in het teken van Sierra Leone.

De campagne duurt tot 10 december.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen