Overslaan en naar de inhoud gaan

Statushouders krijgen onderdak in Mikado-complex Horst

Geplaatst opmaandag 9 november 2015 - 13:19

Zorginstantie Dichterbij aan de Deken Creemersstraat in Horst biedt vanaf eind deze maand onderdak aan negentien statushouders.

De gemeente Horst aan de Maas gaat voor tweeduizend euro per maand in het Mikado-complex twee groepswoningen huren die in de toekomst gesloopt worden.

Doorstromen
Ze zullen eerst nog een jaar lang dienst doen als tijdelijk huis voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning, die nu nog in een asielzoekerscentrum verblijven. Binnen een jaar moeten de statushouders doorstromen naar een reguliere woning in de gemeente.

Norm
Wettelijk gezien moet Horst aan de Maas dit jaar 72 mensen die een verblijfsvergunning kregen huisvesten. Door de komst van de 19 statushouders komt de gemeente voor dit jaar al op 86. Doelstelling is boven de wettelijke norm 400 extra vluchtelingen te huisvesten op kleinschalige locaties in de zestien dorpskernen.

Druk verlagen
De gemeente hoopt daarmee de druk op de asielzoekerscentra te verlagen. Streven is de statushouders onder te brengen in leegstaande gebouwen van de gemeente, onbewoonde particuliere huizen en eventueel semipermanente woningen.

Omwonenden van de locatie aan de Deken Creemersstraat zijn afgelopen weekend per brief ingelicht. Maandagavond vindt een bijeenkomst voor de buurt plaats.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vluchtelingen komen aan in Horst aan de Maas
Raadslid Amsterdam wil vluchtelingen naar Limburg sturen
Horst aan de Maas zoekt plek voor 400 asielzoekers
Brunssum biedt ziekenhuis aan voor opvang asielzoekers
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen