Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Statushouders krijgen onderdak in Mikado-complex Horst

Geplaatst opmaandag 9 november 2015 - 13:19

Zorginstantie Dichterbij aan de Deken Creemersstraat in Horst biedt vanaf eind deze maand onderdak aan negentien statushouders.

De gemeente Horst aan de Maas gaat voor tweeduizend euro per maand in het Mikado-complex twee groepswoningen huren die in de toekomst gesloopt worden.

Doorstromen
Ze zullen eerst nog een jaar lang dienst doen als tijdelijk huis voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning, die nu nog in een asielzoekerscentrum verblijven. Binnen een jaar moeten de statushouders doorstromen naar een reguliere woning in de gemeente.

Norm
Wettelijk gezien moet Horst aan de Maas dit jaar 72 mensen die een verblijfsvergunning kregen huisvesten. Door de komst van de 19 statushouders komt de gemeente voor dit jaar al op 86. Doelstelling is boven de wettelijke norm 400 extra vluchtelingen te huisvesten op kleinschalige locaties in de zestien dorpskernen.

Druk verlagen
De gemeente hoopt daarmee de druk op de asielzoekerscentra te verlagen. Streven is de statushouders onder te brengen in leegstaande gebouwen van de gemeente, onbewoonde particuliere huizen en eventueel semipermanente woningen.

Omwonenden van de locatie aan de Deken Creemersstraat zijn afgelopen weekend per brief ingelicht. Maandagavond vindt een bijeenkomst voor de buurt plaats.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vluchtelingen komen aan in Horst aan de Maas
Raadslid Amsterdam wil vluchtelingen naar Limburg sturen
Horst aan de Maas zoekt plek voor 400 asielzoekers
Brunssum biedt ziekenhuis aan voor opvang asielzoekers
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen