Overslaan en naar de inhoud gaan

Statushouders helpen met drooghouden Lindeboom-brouwerij

Geplaatst opwoensdag 21 november 2018 - 20:03

Mede dankzij hulp van statushouders kan de Lindeboom-brouwerij in Neer weer een tijdje vooruit.

De locatie liep het afgelopen jaar al drie keer onder water door regenwater dat niet kon wegstromen.

Blokken
Het bedrijf ligt lager dan de rest van de omgeving. Daardoor kwam al het water terecht bij de brouwerij. Bij het project van ManpowerGroup en Drainblock worden speciale blokken geplaatst die het regenwater opvangen en dan geleidelijk laten weglopen.

Statushouders
Bij het project zijn twee statushouders aan de slag: Salam Rachid uit Irak en Ibrahim Almohammed uit Syrië. Naast het verhelpen van de overstroming, helpt het project de statushouders aan een baan.

Vooroordelen
"Er zijn veel vooroordelen over statushouders die nu niet werken", zegt Rob Niesen van de ManpowerGroup. "Ze zouden bijvoorbeeld het werk niet kunnen uitvoeren of het niet wíllen uitvoeren. Maar op het moment dat je met ze aan de slag gaat, zie je wel degelijk dat ze willen werken. Als dat goed gaat, gaan wij met ze in gesprek en kijken welke opleidingen zij nog nodig hebben en helpen wij ze daarna aan een baan."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen