Overslaan en naar de inhoud gaan

Statushouders helpen met drooghouden Lindeboom-brouwerij

Geplaatst opwoensdag 21 november 2018 - 20:03

Mede dankzij hulp van statushouders kan de Lindeboom-brouwerij in Neer weer een tijdje vooruit.

De locatie liep het afgelopen jaar al drie keer onder water door regenwater dat niet kon wegstromen.

Blokken
Het bedrijf ligt lager dan de rest van de omgeving. Daardoor kwam al het water terecht bij de brouwerij. Bij het project van ManpowerGroup en Drainblock worden speciale blokken geplaatst die het regenwater opvangen en dan geleidelijk laten weglopen.

Statushouders
Bij het project zijn twee statushouders aan de slag: Salam Rachid uit Irak en Ibrahim Almohammed uit Syrië. Naast het verhelpen van de overstroming, helpt het project de statushouders aan een baan.

Vooroordelen
"Er zijn veel vooroordelen over statushouders die nu niet werken", zegt Rob Niesen van de ManpowerGroup. "Ze zouden bijvoorbeeld het werk niet kunnen uitvoeren of het niet wíllen uitvoeren. Maar op het moment dat je met ze aan de slag gaat, zie je wel degelijk dat ze willen werken. Als dat goed gaat, gaan wij met ze in gesprek en kijken welke opleidingen zij nog nodig hebben en helpen wij ze daarna aan een baan."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen