Overslaan en naar de inhoud gaan

Statushouders helpen met drooghouden Lindeboom-brouwerij

Geplaatst opwoensdag 21 november 2018 - 20:03

Mede dankzij hulp van statushouders kan de Lindeboom-brouwerij in Neer weer een tijdje vooruit.

De locatie liep het afgelopen jaar al drie keer onder water door regenwater dat niet kon wegstromen.

Blokken
Het bedrijf ligt lager dan de rest van de omgeving. Daardoor kwam al het water terecht bij de brouwerij. Bij het project van ManpowerGroup en Drainblock worden speciale blokken geplaatst die het regenwater opvangen en dan geleidelijk laten weglopen.

Statushouders
Bij het project zijn twee statushouders aan de slag: Salam Rachid uit Irak en Ibrahim Almohammed uit Syrië. Naast het verhelpen van de overstroming, helpt het project de statushouders aan een baan.

Vooroordelen
"Er zijn veel vooroordelen over statushouders die nu niet werken", zegt Rob Niesen van de ManpowerGroup. "Ze zouden bijvoorbeeld het werk niet kunnen uitvoeren of het niet wíllen uitvoeren. Maar op het moment dat je met ze aan de slag gaat, zie je wel degelijk dat ze willen werken. Als dat goed gaat, gaan wij met ze in gesprek en kijken welke opleidingen zij nog nodig hebben en helpen wij ze daarna aan een baan."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen