Overslaan en naar de inhoud gaan

Statushouders helpen met drooghouden Lindeboom-brouwerij

Geplaatst opwoensdag 21 november 2018 - 20:03

Mede dankzij hulp van statushouders kan de Lindeboom-brouwerij in Neer weer een tijdje vooruit.

De locatie liep het afgelopen jaar al drie keer onder water door regenwater dat niet kon wegstromen.

Blokken
Het bedrijf ligt lager dan de rest van de omgeving. Daardoor kwam al het water terecht bij de brouwerij. Bij het project van ManpowerGroup en Drainblock worden speciale blokken geplaatst die het regenwater opvangen en dan geleidelijk laten weglopen.

Statushouders
Bij het project zijn twee statushouders aan de slag: Salam Rachid uit Irak en Ibrahim Almohammed uit Syrië. Naast het verhelpen van de overstroming, helpt het project de statushouders aan een baan.

Vooroordelen
"Er zijn veel vooroordelen over statushouders die nu niet werken", zegt Rob Niesen van de ManpowerGroup. "Ze zouden bijvoorbeeld het werk niet kunnen uitvoeren of het niet wíllen uitvoeren. Maar op het moment dat je met ze aan de slag gaat, zie je wel degelijk dat ze willen werken. Als dat goed gaat, gaan wij met ze in gesprek en kijken welke opleidingen zij nog nodig hebben en helpen wij ze daarna aan een baan."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen