Overslaan en naar de inhoud gaan

Stationsengel vereerd: 'Ging op de automatische piloot'

Geplaatst opwoensdag 10 april 2019 - 20:31

Pien Verhaag ontving woensdag de Mr. Pieter van Vollenhoven Penning voor haar heldendaad, vorig jaar op het station in Roermond. "Ik ben heel erg vereerd", zei ze na de uitreiking.

De vrouw uit Tegelen was in mei 2018 de reddende engel van een man die op het stationsperron onwel werd en op het spoor viel. Ze aarzelde geen moment en haalde de man van het spoor.

"Iedereen reageert anders"
"Ik dacht er eigenlijk niet bij na; het ging op de automatische piloot. Ik zag de man liggen en ik dacht: 'Ik moet helpen'", aldus de nuchtere Verhaag. "Iedereen reageert anders op zo'n situatie en ik ben erachter gekomen dat ik dan iemand te hulp schiet."

Lees ook: Lintje voor bestolen reddende engel Roermond

Verdienstelijk
De medaille wordt uitgereikt aan mensen die zich 'verdienstelijk maken op het gebied van openbare orde en veiligheid', zoals het in de beschrijving staat. De penning wordt uitgereikt door Pieter van Vollenhoven zelf, namens de Stichting Maatschappij en Veiligheid.

Telefoon
Verhaag moest haar heldhaftige actie wel bekopen met het verlies van haar telefoon. Terwijl ze de man aan het helpen was, dook iemand anders in haar tas en ging er met haar telefoon vandoor. "Ik heb mijn telefoon niet meer teruggekregen, helaas. Maar wel een penning in de plaats", concludeert de reddende engel.

Waar die onderscheiding komt te staan, weet Verhaag nog niet. "Maar wel ergens in het zicht, dat wel."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen