Overslaan en naar de inhoud gaan

Statenvragen over uitvoeringsdiensten

Geplaatst opzaterdag 11 oktober 2014 - 12:23

Het CDA en de fractie Krebber in het Limburgs Parlement vinden dat de werkwijze van de twee RUD's in Limburg tegen het licht moet worden gehouden.

Zij willen met name weten hoe het komt dat de RUD voor Noord- en Midden-Limburg veel beter lijkt te functioneren dan die van Zuid-Limburg. RUD staat voor Regionale Uitvoeringsdienst. Zij voert sinds 2013 milieutaken uit voor rijk, provincie en gemeenten. Doel ervan is een efficiënter toezicht en een betere handhaving van milieuregels.

Conflict
Bij een recente evaluatie van de Universiteit Twente kwam de RUD Noord- en Midden-Limburg als beste van het land naar voren.
CDA en fractie Krebber vinden dat in schril contrast staan met de situatie in Zuid-Limburg. Daar is een conflict tussen leiding en ondernemingsraad over het nieuwe functiewaarderingssysteem. De kantonrechter buigt zich daar binnenkort over.

Bestuurlijke drukte
Volgens de twee fracties is de bestuurlijke drukte rondom de RUD in Noord- en Midden-Limburg veel minder dan bij de RUD in Zuid-Limburg en zijn ook de kosten beduidend lager. Ze willen weten hoe dat komt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ontslag Bedrijf Office Werk
Drie 'Wijzen' moeten personeel RUD helpen
ANP
Ex-Kamerlid Smeets moet helpen bij conflict milieudienst
Conflict bij milieudienst gaat over baangarantie
Politieke steun voor slimme campus in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen