Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Statenvragen over uitvoeringsdiensten

Geplaatst opzaterdag 11 oktober 2014 - 12:23

Het CDA en de fractie Krebber in het Limburgs Parlement vinden dat de werkwijze van de twee RUD's in Limburg tegen het licht moet worden gehouden.

Zij willen met name weten hoe het komt dat de RUD voor Noord- en Midden-Limburg veel beter lijkt te functioneren dan die van Zuid-Limburg. RUD staat voor Regionale Uitvoeringsdienst. Zij voert sinds 2013 milieutaken uit voor rijk, provincie en gemeenten. Doel ervan is een efficiënter toezicht en een betere handhaving van milieuregels.

Conflict
Bij een recente evaluatie van de Universiteit Twente kwam de RUD Noord- en Midden-Limburg als beste van het land naar voren.
CDA en fractie Krebber vinden dat in schril contrast staan met de situatie in Zuid-Limburg. Daar is een conflict tussen leiding en ondernemingsraad over het nieuwe functiewaarderingssysteem. De kantonrechter buigt zich daar binnenkort over.

Bestuurlijke drukte
Volgens de twee fracties is de bestuurlijke drukte rondom de RUD in Noord- en Midden-Limburg veel minder dan bij de RUD in Zuid-Limburg en zijn ook de kosten beduidend lager. Ze willen weten hoe dat komt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ontslag Bedrijf Office Werk
Drie 'Wijzen' moeten personeel RUD helpen
ANP
Ex-Kamerlid Smeets moet helpen bij conflict milieudienst
Conflict bij milieudienst gaat over baangarantie
Politieke steun voor slimme campus in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen