Overslaan en naar de inhoud gaan

Statenlid haalt hard uit naar Barry Braeken: 'Puinhoop'

Geplaatst opdonderdag 22 maart 2018 - 1:59

Statenlid en PvdA-collega Peter van Dijk heeft via Twitter keihard uitgehaald naar Barry Braeken, die onlangs uit het niets opstapte als wethouder in Heerlen.

Die vreemde manoeuvre zou hebben bijgedragen aan de dramatische val van de PvdA in Heerlen. De partij zag het aantal zetels in drie verkiezingen slinken van acht naar één.

Lees ook: Heerlense wethouder legt functie neer

Boos bericht
Na de voor PvdA desastreus verlopen gemeenteraadsverkiezingen, de partij verloor verdeeld over Limburg zeker veertien zetels, kroop Van Dijk in de pen. Hij richtte zich specifiek op Heerlen en de vertrokken wethouder. 'Met dank aan Barry Braeken in drie verkiezingen van 8-4-2-1 zetel! #puinhoop', schreef het PvdA-statenlid.

Veel vraagtekens
Het vertrek van Braeken blijft omgeven door vraagtekens. Bij zijn vertrek wees hij op 'privé-omstandigheden' die hem noopten te stoppen als wethouder. Het nieuws kwam voor velen als een verrassing. Nu nog steeds onduidelijk is wat hem heeft bewogen, rommelt het in het Heerlense geruchtencircuit. Dat lijkt Van Dijk zijn collega niet in dank af te nemen.

Foto: Twitter / Peter van Dijk

Politiek fatsoen
Overigens richtte Van Dijk zich ook tot Jo Palmen, de Brunssumse wethouder die vorig jaar in opspraak raakte vanwege een integriteitskwestie in zijn gemeente. 'Echt-Sustereneffect' nu ook in @Gem_Brunssum. Gebrek aan politiek fatsoen en integriteit wordt door kiezer beloond #palmen', schreef Van Dijk op Twitter.

Blijf ook op de hoogte van de verkiezingen met de gratis 1Limburg app

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen