Overslaan en naar de inhoud gaan

Statenlid Forum voor Democratie dient ontslag in

Geplaatst opvrijdag 15 november 2019 - 9:54

Voormalig vice-fractievoorzitter Cees van der Sande van Forum voor Democratie stapt op als lid van het Limburgs Parlement. Hij geeft zijn zetel terug aan de partij en gaat dus niet als eenmansfractie verder.

Van der Sande was al ruim drie maanden afwezig. Na het zomerreces nam hij niet meer deel aan vergaderingen. Achtergrond was een verschil van mening met de rest van de fractie. Van der Sande vond dat die niet genoeg achter landelijk partijleider Thierry Baudet stond en te kritisch was.

Pijn in hart
In een brief aan de gouverneur schrijft Van der Sande 'met oprecht erg veel pijn in mijn hart' zijn ontslag in te dienen. Hij zegt zelf 'te weinig aanknopingspunten te zien' om een rol van betekenis te kunnen blijven spelen in de politiek door de interne discussie. "Mijn politieke ambitie is in korte tijd helaas te veelvuldig verstoord door het moeten bedrijven van politiek binnen eigen gelederen in plaats van daarbuiten", aldus Van der Sande.

Hij stelt verder omwille van de stabiliteit van het huidig provinciebestuur per 1 december formeel afstand te doen van zijn zetel.

Coalitie
Maastrichtenaar Van der Sande voerde samen met huidig gedeputeerde Ruud Burlet de coalitie-onderhandelingen namens Forum voor Democratie. In zijn brief schrijft hij 'met trots een bescheiden bijdrage te hebben kunnen leveren' aan de totstandkoming van het huidige provinciebestuur.

Geen vergoeding
Van der Sande meldt ook afstand te doen van zijn laatste maandelijkse vergoeding als lid van het Limburgs Parlement. "Ook zal ik geen beroep doen op enige wachtgeldregeling." Maar die bestaat sinds vijf jaar ook niet meer voor statenleden.

Van der Sande wordt in de fractie van Forum voor Democratie opgevolgd door Roel Westhoff uit Nuth. Hij wordt in de vergadering van het Limburgs Parlement van 13 december geïnstalleerd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen