Overslaan en naar de inhoud gaan

Statenlid Forum voor Democratie dient ontslag in

Geplaatst opvrijdag 15 november 2019 - 9:54

Voormalig vice-fractievoorzitter Cees van der Sande van Forum voor Democratie stapt op als lid van het Limburgs Parlement. Hij geeft zijn zetel terug aan de partij en gaat dus niet als eenmansfractie verder.

Van der Sande was al ruim drie maanden afwezig. Na het zomerreces nam hij niet meer deel aan vergaderingen. Achtergrond was een verschil van mening met de rest van de fractie. Van der Sande vond dat die niet genoeg achter landelijk partijleider Thierry Baudet stond en te kritisch was.

Pijn in hart
In een brief aan de gouverneur schrijft Van der Sande 'met oprecht erg veel pijn in mijn hart' zijn ontslag in te dienen. Hij zegt zelf 'te weinig aanknopingspunten te zien' om een rol van betekenis te kunnen blijven spelen in de politiek door de interne discussie. "Mijn politieke ambitie is in korte tijd helaas te veelvuldig verstoord door het moeten bedrijven van politiek binnen eigen gelederen in plaats van daarbuiten", aldus Van der Sande.

Hij stelt verder omwille van de stabiliteit van het huidig provinciebestuur per 1 december formeel afstand te doen van zijn zetel.

Coalitie
Maastrichtenaar Van der Sande voerde samen met huidig gedeputeerde Ruud Burlet de coalitie-onderhandelingen namens Forum voor Democratie. In zijn brief schrijft hij 'met trots een bescheiden bijdrage te hebben kunnen leveren' aan de totstandkoming van het huidige provinciebestuur.

Geen vergoeding
Van der Sande meldt ook afstand te doen van zijn laatste maandelijkse vergoeding als lid van het Limburgs Parlement. "Ook zal ik geen beroep doen op enige wachtgeldregeling." Maar die bestaat sinds vijf jaar ook niet meer voor statenleden.

Van der Sande wordt in de fractie van Forum voor Democratie opgevolgd door Roel Westhoff uit Nuth. Hij wordt in de vergadering van het Limburgs Parlement van 13 december geïnstalleerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen