Overslaan en naar de inhoud gaan

Statenlid Forum voor Democratie dient ontslag in

Geplaatst opvrijdag 15 november 2019 - 9:54

Voormalig vice-fractievoorzitter Cees van der Sande van Forum voor Democratie stapt op als lid van het Limburgs Parlement. Hij geeft zijn zetel terug aan de partij en gaat dus niet als eenmansfractie verder.

Van der Sande was al ruim drie maanden afwezig. Na het zomerreces nam hij niet meer deel aan vergaderingen. Achtergrond was een verschil van mening met de rest van de fractie. Van der Sande vond dat die niet genoeg achter landelijk partijleider Thierry Baudet stond en te kritisch was.

Pijn in hart
In een brief aan de gouverneur schrijft Van der Sande 'met oprecht erg veel pijn in mijn hart' zijn ontslag in te dienen. Hij zegt zelf 'te weinig aanknopingspunten te zien' om een rol van betekenis te kunnen blijven spelen in de politiek door de interne discussie. "Mijn politieke ambitie is in korte tijd helaas te veelvuldig verstoord door het moeten bedrijven van politiek binnen eigen gelederen in plaats van daarbuiten", aldus Van der Sande.

Hij stelt verder omwille van de stabiliteit van het huidig provinciebestuur per 1 december formeel afstand te doen van zijn zetel.

Coalitie
Maastrichtenaar Van der Sande voerde samen met huidig gedeputeerde Ruud Burlet de coalitie-onderhandelingen namens Forum voor Democratie. In zijn brief schrijft hij 'met trots een bescheiden bijdrage te hebben kunnen leveren' aan de totstandkoming van het huidige provinciebestuur.

Geen vergoeding
Van der Sande meldt ook afstand te doen van zijn laatste maandelijkse vergoeding als lid van het Limburgs Parlement. "Ook zal ik geen beroep doen op enige wachtgeldregeling." Maar die bestaat sinds vijf jaar ook niet meer voor statenleden.

Van der Sande wordt in de fractie van Forum voor Democratie opgevolgd door Roel Westhoff uit Nuth. Hij wordt in de vergadering van het Limburgs Parlement van 13 december geïnstalleerd.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen