Overslaan en naar de inhoud gaan

Statenlid Brugman worstelde met besluit om te stoppen

Geplaatst opdinsdag 28 augustus 2018 - 22:08

Carla Brugman noemt haar besluit om te stoppen als Statenlid voor GroenLinks een worsteling.

"Maar uiteindelijk heb ik voor mezelf en Venray gekozen", zo zegt zij.

Continuïteit
Brugman werd na de gemeenteraadsverkiezingen van maart wethouder in Venray. Zij liet toen weten te stoppen in het Limburgs Parlement. Vanuit GroenLinks Limburg en met name mede-Statenlid Andy Rossel werd een beroep op Brugman gedaan om vanwege de continuïteit toch Statenlid te blijven. Het gaat immers nog maar om een korte periode, omdat er in maart volgend jaar verkiezingen zijn voor een nieuwe Provinciale Staten. Brugman vroeg bedenktijd, maar heeft nu dus toch 'nee' gezegd.

Lees ook: Brugman keert niet terug als Statenlid GroenLinks

Half werk
Ze vindt het niet bij haar passen om nog ruim een half jaar 'half werk te leveren' in de provinciale politiek, omdat ze er toch niet genoeg tijd meer aan kan besteden naast haar wethouderschap. "I
k wil de provinciale politiek niet afsluiten door een beetje aan te sukkelen. Dat zou heel slecht voelen", aldus Brugman.

Vol lof
Andy Rossel, die Brugman een paar maanden geleden al als fractievoorzitter verving, vindt het 'heel jammer maar wel begrijpelijk' dat Brugman stopt als Statenlid. Hij is vol lof. "De provinciale politiek raakt één van de meest charismatische Statenleden kwijt die ook bij de andere partijen veel aanzien had", zo stelt Rossel.

Carla Brugman wordt zeer waarschijnlijk opgevolgd door oud-Statenlid en oud-gemeenteraadslid van Roermond Cees Moison.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen