Overslaan en naar de inhoud gaan

Statenlid Bosch kapt met lijsttrekkerskandidatuur

Geplaatst opvrijdag 24 oktober 2014 - 13:55

PvdA-statenlid Hans Bosch uit Kerkrade is niet langer kandidaat voor het provinciaal lijsttrekkerschap van zijn partij. Hij heeft zijn kandidatuur ingetrokken.

Bosch was één van de vier kandidaten om de lijst van de PvdA aan te voeren bij de provinciale statenverkiezingen in maart. In een toelichting zegt hij zijn besluit genomen te hebben om 'een optelsom van redenen.'

Persoonlijke afweging
"
Ik heb mijn eigen, persoonlijke afweging gemaakt", laat de politicus weten. Meer wil Bosch niet kwijt over zijn besluit. Hij is wel beschikbaar voor een nieuwe periode als statenlid. Bosch werd in 2011 met voorkeurstemmen gekozen. Daarvoor was hij tot maart 2010 twaalf wethouder in Kerkrade.

Medendorp vs Geurts
De strijd om het lijsttrekkerschap bij de PvdA gaat nu in ieder geval tussen de fractievoorzitter in het Limburgs Parlement -Weike Medendorp- en Eric Geurts. Hij is momenteel wethouder in Brunssum en is door het bestuur van de PvdA-Limburg voorgedragen als lijsttrekker.
Gedeputeerde Peter van Dijk beraadt zich nog over het handhaven van zijn kandidatuur.

Op 1 november wordt de lijsttrekker gekozen op een ledenvergadering van de Limburgse PvdA.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eric Geurts nieuwe lijsttrekker PvdA in Limburg
PvdA-gedeputeerde Van Dijk denkt na over kandidatuur
Eric Geurts kandidaat-lijsttrekker PvdA Limburg
Onderzoek naar ongezondheid van Limburgers
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen