Overslaan en naar de inhoud gaan

Statenleden in Limburg meest afwezig

Geplaatst opzaterdag 14 maart 2015 - 12:26

Statenleden in Limburg hebben veel meer vergaderingen van de Provinciale Staten gemist dan hun collega’s in de rest van Nederland.

Het verzuim ligt boven de 9 procent, de provincie Noord-Holland is een goede tweede met bijna 9 procent verzuim. En dat terwijl het landelijk gemiddelde 5,6 procent is. In Gelderland en Overijssel wordt het minst verzuimd. Dat blijkt uit een onderzoek van de regionale omroepen en de NOS naar de absentie in de afgelopen vier jaar van statenleden.

PVV
Opvallend is dat veel van de verzuimers, landelijk gezien, gelieerd zijn of waren aan de PVV. Zo was het Limburgse Statenlid van de PVV Willem Dierks 12 keer niet aanwezig. Ook Harm Uringa, die uit de PVV stapte, was 12 keer afwezig. En eenmansfractie Albert Leppers was het meest afwezig, 13 keer, dat kwam doordat hij lange tijd ziek was.

Bovens
Gouverneur Theo Bovens maakt zich geen zorgen over het hoge verzuimcijfer als je naar de achterliggende redenen kijkt. Zo zijn er een aantal mensen geveld geweest door ziekte.

Meer en extra vergaderingen
De gouverneur vindt ook niet dat het hoge verzuim erop wijst dat de Limburgse Statenleden er de kantjes vanaf lopen in vergelijking met de rest van het land. In Limburg zijn meer en extra vergaderingen dan elders in het land. Ook hebben de afgelopen periode zeven statenleden geconstateerd dat ze hun functie niet konden combineren met hun werk of privé en zijn ze opgestapt.

De gouverneur gaat de statenleden die woensdag worden gekozen er nog eens op wijzen dat een zetel in Provinciale Staten toch een flinke hoeveelheid werk met zich meebrengt.

Lees ook: 'Limburgse statenleden zijn het vaakst afwezig'

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geen extra maatregelen Provincie na affaire-Verheijen
Limburgse PVV wil extra debat over vluchtelingenopvang
Gouverneur: zaak Heemels is persoonlijk drama
Fraudeaffaire Heemels besproken achter gesloten deuren
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen