Overslaan en naar de inhoud gaan

Statenfracties: 'Sluiting noodhospitaal MECC voorbarig'

Geplaatst opvrijdag 8 mei 2020 - 17:41

De sluiting van het ongebruikte corona-noodhospitaal in het MECC is voorbarig, stellen vijf Statenfracties in vragen aan het provinciebestuur.

Ze vinden het bovendien geldverspilling om het noodhospitaal na zo'n anderhalve maand alweer af te breken.

Noodopvang
"Waarom wordt er voor gekozen om te ontmantelen en niet voor het handhaven van de faciliteit totdat zeker is dat een noodopvang echt overbodig is?", vragen FvD, CDA, 50Plus, PVV en Limburg Lokaal aan Gedeputeerde Staten. De vijf fracties hebben samen een meerderheid van 26 van de 47 zetels.

Halsoverkop
Het noodhospitaal met 276 bedden werd eind maart halsoverkop ingericht in de hallen van het MECC. Het was bedoeld als back-up voor het geval dat het naastgelegen MUMC+ vol zou raken. Deze week werd bekend dat het hospitaal weer wordt ontmanteld, zonder dat er ooit een patiƫnt gelegen heeft. De kosten van het hele project bedroegen zo'n 4,5 miljoen euro.

Lees ook: MECC niet langer noodhospitaal

Tweede golf
De vijf fracties wijzen erop dat er mogelijk een tweede golf besmettingen aankomt; een scenario waar ook in het buitenland rekening mee wordt gehouden. Ze vragen dan ook hoe het besluit genomen is om het MECC nu weer te ontruimen, en hoeveel het zou kosten om het noodhospitaal tot eind dit jaar overeind te houden.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen