Overslaan en naar de inhoud gaan

Statenfracties: 'Sluiting noodhospitaal MECC voorbarig'

Geplaatst opvrijdag 8 mei 2020 - 17:41

De sluiting van het ongebruikte corona-noodhospitaal in het MECC is voorbarig, stellen vijf Statenfracties in vragen aan het provinciebestuur.

Ze vinden het bovendien geldverspilling om het noodhospitaal na zo'n anderhalve maand alweer af te breken.

Noodopvang
"Waarom wordt er voor gekozen om te ontmantelen en niet voor het handhaven van de faciliteit totdat zeker is dat een noodopvang echt overbodig is?", vragen FvD, CDA, 50Plus, PVV en Limburg Lokaal aan Gedeputeerde Staten. De vijf fracties hebben samen een meerderheid van 26 van de 47 zetels.

Halsoverkop
Het noodhospitaal met 276 bedden werd eind maart halsoverkop ingericht in de hallen van het MECC. Het was bedoeld als back-up voor het geval dat het naastgelegen MUMC+ vol zou raken. Deze week werd bekend dat het hospitaal weer wordt ontmanteld, zonder dat er ooit een patiënt gelegen heeft. De kosten van het hele project bedroegen zo'n 4,5 miljoen euro.

Lees ook: MECC niet langer noodhospitaal

Tweede golf
De vijf fracties wijzen erop dat er mogelijk een tweede golf besmettingen aankomt; een scenario waar ook in het buitenland rekening mee wordt gehouden. Ze vragen dan ook hoe het besluit genomen is om het MECC nu weer te ontruimen, en hoeveel het zou kosten om het noodhospitaal tot eind dit jaar overeind te houden.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen