Overslaan en naar de inhoud gaan

Statenfractie GroenLinks is vliegen Stein spuugzat

Geplaatst opdonderdag 4 oktober 2018 - 17:16

GroenLinks in het Limburgs Parlement vindt dat de overlast van vliegen voor omwonenden van de haven in Stein zo snel mogelijk tot een 'absoluut minimum' moet worden teruggebracht.

In schriftelijke vragen aan het provinciebestuur zegt fractievoorzitter Andy Rossel dat bewoners zich "uit pure wanhoop en frustratie tot ons hebben gewend in verband met aanhoudende, enorme vliegenoverlast."

Plastic
In april meldden zij zich voor het eerst bij de provincie. De vliegenoverlast bleek toen te worden veroorzaakt door de opslag van huishoudelijk plastic afval bij het bedrijf Wessem Port Services. Nadat het afval met fijnmazige netten was afgedekt, verdween de overlast.

Lees ook: Plastic dat vliegenoverlast veroorzaakte snel weggehaald

Plaag
Maar nu is er dus opnieuw sprake van een vliegenplaag. Het bedrijf sprak eerder deze week in De Limburger tegen dit keer weer verantwoordelijk te zijn. Daarom wil GroenLinks van het provinciebestuur precies weten wat de oorzaak is van de hernieuwde overlast en wat er aan gedaan gaat worden.

Structureel
Als plastic afval bij Wessem Port Services wèl de bron van de vliegenoverlast zou zijn, dan vindt GroenLinks dat via de vergunning voor het bedrijf en/of via meer handhaving de situatie structureel moet worden verbeterd. Volgens fractievoorzitter Rossel voelen ook steeds minder bewoners zich geroepen om de overlast via een klachtenformulier op de website van de provincie te melden, omdat er 'eigenlijk geen respons' op zou komen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen