Overslaan en naar de inhoud gaan

Staten willen N271 bij Gennep vierbaans houden

Geplaatst opzondag 10 juli 2016 - 19:51

Een meerderheid van het Limburgs Parlement vindt dat de N271 tussen Gennep en Heijen een 2x2-baans weg moet blijven.

Dat staat in een motie van het CDA, die op steun kon rekenen van VVD, PVV en GroenLinks.

Conferentie
Op verzoek van PvdA-gedeputeerde Eric Geurts werd de motie aangehouden, in afwachting van een werkconferentie in oktober waar de knoop moet worden doorgehakt over de herinrichting van de N271. Maar CDA-statenlid Johan Geraats zei er daarbij wel van uit te gaan dat rekening wordt gehouden met wat in de motie staat.

Landbouwverkeer
Volgens de motie moet worden vastgehouden aan de afspraken die in april 2012 met Gennep zijn gemaakt. Die houden niet alleen in dat de N271 2x2-baans blijft. Maar ook dat de maximum snelheid van 100 naar 80 kilometer gaat, dat er op alle vijf kruispunten rotondes worden aangelegd en dat landbouwverkeer op de weg mag rijden.

Lees ook: Gedeputeerde wil gesprek over N271 Gennep

Asfalt
In een reactie zei gedeputeerde
Geurts dat de wereld sinds 2012 niet heeft stil gestaan. "Verkeersveiligheid staat nu met stip op 1. We moeten niet alleen maar in asfalt denken", aldus de gedeputeerde. Hij stelde wel dat dat niet betekent dat hij voor een 2x1-baans weg kiest. Juist de werkconferentie in oktober is er om knopen door te hakken. "Dan liggen alle gegevens op tafel. Onder meer over hoeveel auto's er op de N271 rijden", zo hield hij het Limburgs Parlement voor.

Dodelijk ongeluk
Sinds half februari zijn de rijstroken op de autoweg overigens aan beide kanten gescheiden door vangrails. Eén rijstrook is voor het autoverkeer, de andere voor landbouwverkeer en hulpdiensten. De aanleiding voor de aanpassing was een dodelijk ongeluk met een tractor, eind vorig jaar.

Lees ook: Dodelijk ongeluk op N271 bij Gennep

Petitie
Volgens
CDA-statenlid Geraats roept deze tijdelijke situatie veel weerstand op bij burgers en bedrijven. Hij verwees naar een petitie die door 1500 mensen is ondertekend. Fractievoorzitter Carla Brugman noemde de situatie "Verschrikkelijk. Niemand snapt het."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'30 miljoen voor nieuwe N271 was niet te verkopen'
Gedeputeerde wil in gesprek met Gennep over situatie op N271
'Gennep volwaardige partner bij aanpak N271'
Kleine maatregelen op N271 bij Gennep
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen