Overslaan en naar de inhoud gaan

Staten willen N271 bij Gennep vierbaans houden

Geplaatst opzondag 10 juli 2016 - 19:51

Een meerderheid van het Limburgs Parlement vindt dat de N271 tussen Gennep en Heijen een 2x2-baans weg moet blijven.

Dat staat in een motie van het CDA, die op steun kon rekenen van VVD, PVV en GroenLinks.

Conferentie
Op verzoek van PvdA-gedeputeerde Eric Geurts werd de motie aangehouden, in afwachting van een werkconferentie in oktober waar de knoop moet worden doorgehakt over de herinrichting van de N271. Maar CDA-statenlid Johan Geraats zei er daarbij wel van uit te gaan dat rekening wordt gehouden met wat in de motie staat.

Landbouwverkeer
Volgens de motie moet worden vastgehouden aan de afspraken die in april 2012 met Gennep zijn gemaakt. Die houden niet alleen in dat de N271 2x2-baans blijft. Maar ook dat de maximum snelheid van 100 naar 80 kilometer gaat, dat er op alle vijf kruispunten rotondes worden aangelegd en dat landbouwverkeer op de weg mag rijden.

Lees ook: Gedeputeerde wil gesprek over N271 Gennep

Asfalt
In een reactie zei gedeputeerde
Geurts dat de wereld sinds 2012 niet heeft stil gestaan. "Verkeersveiligheid staat nu met stip op 1. We moeten niet alleen maar in asfalt denken", aldus de gedeputeerde. Hij stelde wel dat dat niet betekent dat hij voor een 2x1-baans weg kiest. Juist de werkconferentie in oktober is er om knopen door te hakken. "Dan liggen alle gegevens op tafel. Onder meer over hoeveel auto's er op de N271 rijden", zo hield hij het Limburgs Parlement voor.

Dodelijk ongeluk
Sinds half februari zijn de rijstroken op de autoweg overigens aan beide kanten gescheiden door vangrails. Eén rijstrook is voor het autoverkeer, de andere voor landbouwverkeer en hulpdiensten. De aanleiding voor de aanpassing was een dodelijk ongeluk met een tractor, eind vorig jaar.

Lees ook: Dodelijk ongeluk op N271 bij Gennep

Petitie
Volgens
CDA-statenlid Geraats roept deze tijdelijke situatie veel weerstand op bij burgers en bedrijven. Hij verwees naar een petitie die door 1500 mensen is ondertekend. Fractievoorzitter Carla Brugman noemde de situatie "Verschrikkelijk. Niemand snapt het."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'30 miljoen voor nieuwe N271 was niet te verkopen'
Gedeputeerde wil in gesprek met Gennep over situatie op N271
'Gennep volwaardige partner bij aanpak N271'
Kleine maatregelen op N271 bij Gennep
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen