Overslaan en naar de inhoud gaan

Staten: fusie uitsluitend met Heerlen en Landgraaf

Geplaatst opvrijdag 10 februari 2017 - 12:11

Brunssum, Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal lijken zelfstandig te blijven.

Een meerderheid van het Limburgs Parlement vindt dat de vier gemeenten niet langer betrokken moeten worden bij de gesprekken over een eventuele door de provincie opgelegde herindeling in Parkstad.

Nauwelijks draagvlak
Coalitiepartijen CDA en SP stellen dat er nauwelijks draagvlak is voor een herindeling in de vier gemeenten. Coalitiepartij D66 vindt dat ook behalve voor Brunssum omdat daar de politiek verdeeld is. Maar met steun van een groot deel van de oppositie lijkt de zelfstandigheid van Brunssum, Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal gewaarborgd.

Voorstander
Een meerderheid van het Limburgs Parlement is wel voorstander van het verder uitwerken van een fusie van Heerlen en Landgraaf. Zonder dat zij zich vooraf op een herindeling wil vastleggen. Dat wordt pas beoordeeld als er een concreet voorstel op tafel ligt.

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans moet nog reageren op de standpunten van de partijen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

LIVE: Besluit Limburgs Parlement over herindeling Parkstad
PVV pleit voor referendum over herindeling in Parkstad
‘Herindeling Parkstad komt eraan’
Provincie houdt vast aan herindeling in Parkstad
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen