Overslaan en naar de inhoud gaan

Staten debatteren over integriteit en bestuurscultuur

Geplaatst opdonderdag 3 juni 2021 - 6:58

Provinciale Staten van Limburg bespreken donderdag vanaf 18:00 uur een rapport over subsidiestromen van de provincie naar de omstreden landschapsinstelling IKL.

Onder meer aan de hand van dit feitenrelaas debatteren de Staten over bestuurscultuur en integriteit.

Vrehen-affaire
De affaire rond IKL leidde in april tot het aftreden van het voltallige college van Gedeputeerde Staten en gouverneur Theo Bovens. Het ging erom dat oud-CDA-gedeputeerde directeur Herman Vrehen van IKL subsidies van de provincie aan IKL liet doorstromen naar eigen werk-bv’s.

De Staten vinden dat onaanvaardbaar, maar volgens waarnemend gouverneur Johan Remkes, die Bovens vervangt, is dat niet verboden.

Lees ook: Onderzoek provincie: 'IKL-opdrachten rechtmatig verlopen'

Hoewel de subsidies aan IKL de afgelopen tien jaar rechtmatig verstrekt zijn, legt het rapport toch de vinger op enkele zwakke punten en onvolkomenheden. Zo gaf oud-CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck, nu dijkgraaf van Waterschap Limburg, opdrachten aan een bv van Vrehen, die toen nog niet eens bestond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen