Overslaan en naar de inhoud gaan

Statement tegen De la Vega: Roda-personeel legt werk neer

Geplaatst opmaandag 30 september 2019 - 13:15

Het kantoorpersoneel van Roda JC is maandag niet aan het werk. De werknemers doen dit uit onvrede over Mauricio Garcia de la Vega, de beoogde nieuwe eigenaar van de noodlijdende club.

Om een statement te maken, hebben werknemers van de club het werk neergelegd. Woordvoerder Mark Maas laat weten dat in goed overleg is besloten.

Uitgang
De aanhang van de Koempelclub is het vertrouwen in de Mexicaan verloren. Daarom hebben ze hem vrijdag in de rust van het duel tegen De Graafschap naar de uitgang van het Parkstad Limburg Stadion geholpen. De la Vega heeft later aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling. De KNVB zal maandag het optreden van supporters van Roda JC onder de loep nemen.

Lees ook: Supporters: 'Bij andere club was De la Vega al gelyncht'

Stadion
Volgens bronnen rondom de club is de Mexicaan maandagochtend wel nog bij het Parkstad Limburg Stadion gespot. Toen hij zag dat er niemand was, is hij weer vertrokken.

Lees ook: 'Roda JC-spits kan fluiten naar salaris door geldproblemen'

Vertrekregeling
Volgens De Limburger was voormalig clubeigenaar Frits Schrouff achter de schermen bezig met een vertrekregeling voor De la Vega. De actie van de supporters zou die op handen zijnde deal nu doorkruisen. De Kerkraadse club komt maandag met een verklaring over de gebeurtenissen van vrijdag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen