Overslaan en naar de inhoud gaan

Statafels moeten winkelend publiek trekken naar Maastricht

Geplaatst opzaterdag 25 april 2020 - 7:00

De binnenstad van Maastricht is vrijdag opgesierd met een honderdtal statafels.

Het is een initiatief van Centrummanagement Maastricht. "We willen weer wat reuring brengen in de binnenstad", vertelt Tom Berghmans van Centrummanagement. "Het moet duidelijk zijn aan de bezoekers van de stad Maastricht welke winkels op dit moment open zijn."

Maatregelen
Ondanks dat de overheid het advies uitbrengt om zoveel mogelijk thuis te blijven is Berghmans van mening dat zolang je je aan de regels van het RIVM houdt er geen probleem is. "Wij proberen ons erop aan te passen, dat is ons doel", zegt Berghmans. "Wij motiveren de ondernemers wel om daar desinfectiemiddelen en handschoenen op te zetten."

Video: L1

Open
De winkeliers zijn blijf met het initiatief. "Op deze manier wordt onder de aandacht gebracht dat winkeliers het allemaal heel zwaar hebben", zegt Marc Gerards. Hij heeft een kleine cadeauwinkel in de binnenstad. "We hebben het heel hard nodig dat de mensen weten dat we open zijn".

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen