Overslaan en naar de inhoud gaan

Statafels moeten winkelend publiek trekken naar Maastricht

Geplaatst opzaterdag 25 april 2020 - 7:00

De binnenstad van Maastricht is vrijdag opgesierd met een honderdtal statafels.

Het is een initiatief van Centrummanagement Maastricht. "We willen weer wat reuring brengen in de binnenstad", vertelt Tom Berghmans van Centrummanagement. "Het moet duidelijk zijn aan de bezoekers van de stad Maastricht welke winkels op dit moment open zijn."

Maatregelen
Ondanks dat de overheid het advies uitbrengt om zoveel mogelijk thuis te blijven is Berghmans van mening dat zolang je je aan de regels van het RIVM houdt er geen probleem is. "Wij proberen ons erop aan te passen, dat is ons doel", zegt Berghmans. "Wij motiveren de ondernemers wel om daar desinfectiemiddelen en handschoenen op te zetten."

Video: L1

Open
De winkeliers zijn blijf met het initiatief. "Op deze manier wordt onder de aandacht gebracht dat winkeliers het allemaal heel zwaar hebben", zegt Marc Gerards. Hij heeft een kleine cadeauwinkel in de binnenstad. "We hebben het heel hard nodig dat de mensen weten dat we open zijn".

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen