Overslaan en naar de inhoud gaan

Statafels moeten winkelend publiek trekken naar Maastricht

Geplaatst opzaterdag 25 april 2020 - 7:00

De binnenstad van Maastricht is vrijdag opgesierd met een honderdtal statafels.

Het is een initiatief van Centrummanagement Maastricht. "We willen weer wat reuring brengen in de binnenstad", vertelt Tom Berghmans van Centrummanagement. "Het moet duidelijk zijn aan de bezoekers van de stad Maastricht welke winkels op dit moment open zijn."

Maatregelen
Ondanks dat de overheid het advies uitbrengt om zoveel mogelijk thuis te blijven is Berghmans van mening dat zolang je je aan de regels van het RIVM houdt er geen probleem is. "Wij proberen ons erop aan te passen, dat is ons doel", zegt Berghmans. "Wij motiveren de ondernemers wel om daar desinfectiemiddelen en handschoenen op te zetten."

Video: L1

Open
De winkeliers zijn blijf met het initiatief. "Op deze manier wordt onder de aandacht gebracht dat winkeliers het allemaal heel zwaar hebben", zegt Marc Gerards. Hij heeft een kleine cadeauwinkel in de binnenstad. "We hebben het heel hard nodig dat de mensen weten dat we open zijn".

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen