Overslaan en naar de inhoud gaan

Start vaccinatie Maastricht en Blerick: 'Goed gevoel'

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2021 - 10:21

De eerste zorgmedewerkers hebben vrijdag in alle vroegte bij de vaccinatielocaties in Maastricht en Blerick hun vaccin mogen ontvangen.

Christian Hoebe, arts infectieziektebestrijding bij de GGD Zuid Limburg en lid van het Outbreak Management Team (OMT) mocht de eerste prik zetten bij Zuyderland-verzorgende Jens Colsters.

Video: L1

Perspectief
Na al die maanden voorbereiding geeft dat een enorm goed gevoel, erkent Hoebe die bij het MECC in Maastricht de eerste prik heeft gezet. "Echt een gevoel van blijdschap. We hebben een start gemaakt. Nu is het natuurlijk niet zo dat met deze eerste prik het virus verdwijnt, maar het betekent wel dat er een soort van perspectief is", zegt Hoebe in de L1 Nieuwsshow.

De burgmeester van Meerssen en voorzitter GGD Zuid Limburg Mirjam Clermonts-Aretz noemt het een dag met een sterretje. "Ik glimlach op dit moment, ook al is dat niet door mijn mondmasker te zien", grapt de burgermoeder. "Maar de eerste stap is gezet. Hopelijk komt er nu licht aan het einde van de tunnel."

Lees ook: XL-teststraat MECC Maastricht ook ingezet voor vaccinatie

Duizenden mensen
Volgens de arts worden er op dit moment bij de vaccinatielocatie in Maastricht 330 mensen per dag gevaccineerd. "We gaan naar 7000 mensen de komende drie weken. Dat zijn de zorgmedewerkers die we vaccineren", vertelt Hoebe. Uiteindelijk is het ook de bedoeling om zestigplussers te gaan vaccineren.

Ook Max Berlijn, verzorgende bij Sevagram kreeg vrijdagochtend zijn eerste spuit. "Dit prikje is het gevoellooste prikje wat ik ooit heb gehad", reageert hij tevreden.

Lees ook: GGD zet Kazerneterrein Blerick in voor vaccinatie

300 prikken
Op het kazerneterrein in Blerick werd om 8:30 uur het eerste vaccin in de arm van een zorgmedewerker gespoten. De rest van de dag staat ook volgepland met het vaccineren. In totaal volgen vrijdag nog 299 vaccinaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging