Overslaan en naar de inhoud gaan

Start schooljaar: 'Hoop dat thuisonderwijs niet nodig is'

Geplaatst opmaandag 6 september 2021 - 6:38

Maandag zijn in heel Limburg basis- en middelbare scholen begonnen aan het nieuwe schooljaar.

Ook voor scholieren van basisschool de Vlinderboom in de Maastrichtse wijk Heer zit de zomervakantie erop. Het is voor de leerlingen even wennen dat de linten die looproutes aangaven en eraan herinnerden afstand te houden, nu zijn verwijderd.

Achtstegroepers
"We houden ons natuurlijk wel aan de protocollen", vertelt Daimy Schaepkens, lerares groepen 5 en 7. Ze hoopt dat het aankomend schooljaar thuisonderwijs niet meer nodig is. Drie achtstegroepers willen geen thuisonderwijs meer, ze "krijgen het druk met de eindmusical, kamp en andere leuke dingen".

Coronamaatregelen
De coronamaatregelen op scholen zijn grotendeels hetzelfde als voor de zomer. Alleen hoeven bijvoorbeeld leraren en leerlingen die volledig zijn gevaccineerd, niet meer in quarantaine als ze in contact zijn geweest met een besmet persoon. Het OMT adviseert om niet langer de hele klas naar huis te sturen bij een besmetting.

Naar huis gestuurd
In Amsterdam, waar de scholen al twee weken open zijn, moesten tientallen schoolklassen naar huis toen leerlingen besmet bleken. Ook op andere plekken waar de scholen al even open zijn moesten er klassen naar huis worden gestuurd. Er zijn in totaal ruim 6660 basisscholen in Nederland en bijna 650 scholen voor voortgezet onderwijs.

Opening academisch jaar
Maandag trappen ook vrijwel alle universiteiten het nieuwe collegejaar af. Ze hopen dat de coronabeperkingen in de loop van het jaar verder kunnen worden versoepeld en dat studenten en docenten kunnen terugkeren naar de campus. De meeste openingsactivteiten zijn zowel fysiek als online te volgen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen