Overslaan en naar de inhoud gaan

Start BENE-league handbal uitgesteld

Geplaatst opmaandag 3 augustus 2020 - 16:31

De start van het nieuwe seizoen van de BENE-league handbal is uitgesteld. Vanwege de heropleving van het coronavirus in België zijn de wedstrijden verboden.

Daarmee moeten ook de Limburgse ploegen Herpertz-Bevo HC en Kembit-Lions langer wachten voordat ze weer in actie mogen komen.

België
In België stijgt het aantal coronabesmettingen alweer enkele weken. Daarom heeft de Belgische overheid besloten dat de handbalteams tot 1 oktober niet in competitieverband in actie komen. De BENE-league stelt de competitiestart daarom uit. De eerste wedstrijden stonden gepland voor begin september.

Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht van de BENE-league heeft de betrokken bonden gevraagd verschillende scenario's op te stellen voor de start van de competitie. Daarbij wordt gekeken naar de gezondheid van spelers, staf en supporters. Ook wordt de sportieve haalbaarheid in de beslissing meegenomen.

BENE-league manager Gesinus Huistra zal op basis van die scenario's een voorstel doen voor de start van de competitie. Volgende week wordt meer duidelijkheid verwacht.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen