Overslaan en naar de inhoud gaan

Start aanleg spooraansluiting Railterminal Greenport Venlo

Geplaatst opmaandag 12 november 2018 - 16:44

In Venlo is maandag begonnen met de aanleg van een nieuwe spooraansluiting voor de nog te realiseren Railterminal Greenport Venlo.

Het gaat om vier spoorlijnen van 1 kilometer lang. De rekening bedraagt 50 miljoen euro.

Project
De kosten zijn betaald door het Rijk, de Provincie Limburg en de gemeente Venlo. De nieuwe aansluiting moet de nieuwe terminal verbinden met het hoofdspoor. Het wordt de grootste inlandse railterminal voor het laden en lossen van containers.

Cabooter Group
De Cabooter Group uit Venlo gaat de terminal beheren en investeert ruim 20 miljoen in het project. "Deze terminal is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van de regio", zegt Erik Cabooter. "Van hieruit kunnen we straks goederen over het spoor naar heel Europa versturen. Zelfs nog verder."

China
Cabooter wil zelfs China vanuit Venlo gaan aandoen. "We hebben vorige week al de eerste trein naar China gestuurd. Die treinen moeten straks vanuit Venlo gaan rijden via Turkije en Azerbeidzjan naar China."

Economie
De provincie investeert 20 miljoen in de spooraansluiting. Volgens gedeputeerde Joost van den Akker is de terminal belangrijk voor de Limburgse economie. "Alle goederen gaan nu via Venlo naar Duitsland. Dat willen we zo houden", aldus Van de Akker. "Het is daarom belangrijk dat we snel goederen kunnen overslaan. Deze terminal geeft een grote impuls."

Milieu
De gedeputeerde ziet ook voordelen voor het milieu. "Iedere trein die straks vertrekt, is goed voor 10.000 vrachtauto’s bewegingen minder per jaar."

Werkzaamheden
De werkzaamheden worden uitgevoerd door ProRail en aannemer Dura Vermeer Railinfra in opdracht van het Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. Eind 2019 moet de spooraansluiting en de terminal klaar zijn.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen