Overslaan en naar de inhoud gaan

Stapel hout onder hoogspanningskabels in brand

Geplaatst opzondag 26 mei 2019 - 10:38

De brandweer van Meerssen heeft in de nacht van zaterdag op zondag een brandende stapel hout onder een hoogspanningskabel geblust.

De brand op de Heideweg in Meerssen werd om 2:44 uur gemeld.

Hoogspanningskabels
De brandweer kreeg in eerste instantie te horen dat er een hoogspanningskabel op de Oliebergweg in brand stond, schrijft brandweer Meerssen op Facebook. Het bleek ter plaatse te gaan om een stapel houten stronken van zo'n 15 bij 15 meter die vlam had gevat. Die lag wel onder hoogspanningskabels en pal naast een waterstation van WML.

Weg banen
Het was overigens nog lastig om met de brandweerwagens bij het vuurhaard te komen. Daarvoor moest het voertuig door stuiken en greppels een weg banen naar de houtstapel die zo'n 50 meter van de weg lag.

De brandweer had 35.000 liter water nodig om het vuur te doven. Het verkoolde hout zal nog uren uitdampen en de brandweer geeft aan dat er een brandlucht geroken kan worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiƫnten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiƫnt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen