Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Stapel hout onder hoogspanningskabels in brand

Geplaatst opzondag 26 mei 2019 - 10:38

De brandweer van Meerssen heeft in de nacht van zaterdag op zondag een brandende stapel hout onder een hoogspanningskabel geblust.

De brand op de Heideweg in Meerssen werd om 2:44 uur gemeld.

Hoogspanningskabels
De brandweer kreeg in eerste instantie te horen dat er een hoogspanningskabel op de Oliebergweg in brand stond, schrijft brandweer Meerssen op Facebook. Het bleek ter plaatse te gaan om een stapel houten stronken van zo'n 15 bij 15 meter die vlam had gevat. Die lag wel onder hoogspanningskabels en pal naast een waterstation van WML.

Weg banen
Het was overigens nog lastig om met de brandweerwagens bij het vuurhaard te komen. Daarvoor moest het voertuig door stuiken en greppels een weg banen naar de houtstapel die zo'n 50 meter van de weg lag.

De brandweer had 35.000 liter water nodig om het vuur te doven. Het verkoolde hout zal nog uren uitdampen en de brandweer geeft aan dat er een brandlucht geroken kan worden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen