Overslaan en naar de inhoud gaan

Stapel hout onder hoogspanningskabels in brand

Geplaatst opzondag 26 mei 2019 - 10:38

De brandweer van Meerssen heeft in de nacht van zaterdag op zondag een brandende stapel hout onder een hoogspanningskabel geblust.

De brand op de Heideweg in Meerssen werd om 2:44 uur gemeld.

Hoogspanningskabels
De brandweer kreeg in eerste instantie te horen dat er een hoogspanningskabel op de Oliebergweg in brand stond, schrijft brandweer Meerssen op Facebook. Het bleek ter plaatse te gaan om een stapel houten stronken van zo'n 15 bij 15 meter die vlam had gevat. Die lag wel onder hoogspanningskabels en pal naast een waterstation van WML.

Weg banen
Het was overigens nog lastig om met de brandweerwagens bij het vuurhaard te komen. Daarvoor moest het voertuig door stuiken en greppels een weg banen naar de houtstapel die zo'n 50 meter van de weg lag.

De brandweer had 35.000 liter water nodig om het vuur te doven. Het verkoolde hout zal nog uren uitdampen en de brandweer geeft aan dat er een brandlucht geroken kan worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen