Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Stankoverlast: gezin laat huurhuis achter als vuilnisbelt

Geplaatst opwoensdag 16 mei 2018 - 10:52

Een gezin heeft hun huurhuis in de Kerkraadse wijk Bleijerheide achtergelaten als een vuilnisbelt. Dat heeft de afgelopen tijd voor de nodige stankoverlast gezorgd.

De verhuurder van de woning aan de Groot-Nullandstraat ontdekte vorige week dat het om zijn pand ging.

Hennep
Hij ging een kijkje nemen in de woning nadat hij post over een betalingsachterstand had gekregen. Ook bleek er een hennepplantage te zijn ontruimd.

Oplichters
"Het blijken dus oplichters want ze hebben met allerlei namen van alles besteld, maar nooit iets betaald", zegt Marcel Huls, de verhuurder die nota bene naast het vervuilde pand woont. "Afval hebben ze nooit opgeruimd. Ik heb nu al twee volle containers weggebracht." Buren klaagden de laatste tijd steeds vaker over stankoverlast. "We merkten dat er in de zomer wel heel veel vliegen waren. Nu weten we waarom", zegt Huls.

Incasso
Twee maanden geleden is het gezin, dat er sinds 2010 heeft gewoond, na tussenkomst van een incassobureau vertrokken naar een adres in België.

Duizenden euro's
Huls verwacht nog zeker een week bezig te zijn met puinruimen. Het opruimen en herstellen kost hem duizenden euro’s en de achterstallige huur zal hij waarschijnlijk nooit meer krijgen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen