Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Stankoverlast: gezin laat huurhuis achter als vuilnisbelt

Geplaatst opwoensdag 16 mei 2018 - 10:52

Een gezin heeft hun huurhuis in de Kerkraadse wijk Bleijerheide achtergelaten als een vuilnisbelt. Dat heeft de afgelopen tijd voor de nodige stankoverlast gezorgd.

De verhuurder van de woning aan de Groot-Nullandstraat ontdekte vorige week dat het om zijn pand ging.

Hennep
Hij ging een kijkje nemen in de woning nadat hij post over een betalingsachterstand had gekregen. Ook bleek er een hennepplantage te zijn ontruimd.

Oplichters
"Het blijken dus oplichters want ze hebben met allerlei namen van alles besteld, maar nooit iets betaald", zegt Marcel Huls, de verhuurder die nota bene naast het vervuilde pand woont. "Afval hebben ze nooit opgeruimd. Ik heb nu al twee volle containers weggebracht." Buren klaagden de laatste tijd steeds vaker over stankoverlast. "We merkten dat er in de zomer wel heel veel vliegen waren. Nu weten we waarom", zegt Huls.

Incasso
Twee maanden geleden is het gezin, dat er sinds 2010 heeft gewoond, na tussenkomst van een incassobureau vertrokken naar een adres in België.

Duizenden euro's
Huls verwacht nog zeker een week bezig te zijn met puinruimen. Het opruimen en herstellen kost hem duizenden euro’s en de achterstallige huur zal hij waarschijnlijk nooit meer krijgen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen