Overslaan en naar de inhoud gaan

Stank uit Westerschelde bereikt ook Limburg

Geplaatst opzaterdag 17 januari 2015 - 14:37

De chemische stank die is vrijgekomen na een aanvaring op de Westerschelde in Zeeland, heeft zaterdag ook delen van Limburg bereikt.

Volgens de Veiligheidsregio Limburg-Noord zijn er vanuit enkele plaatsen in onze provincie meldingen binnengekomen.

Tanker lekt styreen na botsing
De vieze geur ontstond na een aanvaring tussen twee tankers op de Westerschelde, vrijdagavond laat. Een van de tankers lekte styreen, een stof waar kunststoffen van worden gemaakt. De botsing was bij de Zeeuwse plaats Bath. Het andere schip raakte niet beschadigd. Er vielen geen gewonden.

Styreen geeft een enorme stank. De lucht hing sinds de aanvaring al in delen van Zeeland en Brabant. Nu komen er dus ook meldingen vanuit Limburg.

Ongevaarlijk voor gezondheid
Volgens de hulpdiensten is het spul in deze lage concentratie niet gevaarlijk voor de gezondheid. Wel kan het bij aanraking schadelijk zijn voor de huid.

De stof blijft als een vettige substantie drijven op het water. Het wordt nu door opruimploegen verzameld en opgezogen. De beschadigde schip had meer dan 1000 kubieke meter styreen aan boord. Daarvan is 140 kuub in het water gelopen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vreemde geur hangt rond Bergen en Gennep
Penetrante stanklucht drijft Limburg binnen
Afvalbrand bij Luik: Stanklucht drijft Limburg binnen
Moeten de inwoners van Roermond zich zorgen maken?
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen