Overslaan en naar de inhoud gaan

Stan Valckx: 'Geen vertrouwen meer in Maaskant'

Geplaatst opmaandag 11 november 2019 - 19:27

VVV-Venlo heeft hoofdtrainer Robert Maaskant en zijn assistent Raymond Libregts op non-actief gezet omdat de clubleiding en technisch manager Stan Valckx na zeven verloren duels op rij geen vertrouwen meer heeft in het duo.

"Het is jammer, maar er moet iets gebeuren", zegt Valckx.

Thuisnederlaag
Valckx sprak na de thuisnederlaag tegen Feyenoord nog uit vertrouwen te hebben in een goede afloop met Maaskant als hoofdtrainer

Optelsom
Zelfs na de 6-1 zeperd tegen Heracles Almelo zei Valckx tegen de media dat hij nog geen reden zag tot ontslag. Maar 48 uur na zijn uitspraak staat de oefenmeester uit Schiedam op straat. "Het is een optelsom. Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Heracles zijn wij zondag met Libregts en Maaskant om tafel gaan zitten. Wij zagen na de nederlagen tegen Groene Ster, Feyenoord en Heracles niet de gewenste ommekeer. Het elftal speelde zonder zelfvetrouwen en er werden niet voldoende stappen voorwaarts gezet. Ondanks dat Maaskant en Libregts keihard gewerkt hebben, gebeurde het tegenovergestelde. Wij hoopten op verbetering. Als je dat niet ziet dan moet je een besluit nemen. Zo gaat dat in de voetbalwereld en dat is erg vervelend", zegt de technisch manager van VVV-Venlo.

Slecht gevoel
Zondagavond vond er al een gesprek plaats tussen de clubleiding en de oefenmeesters. Maandagochtend werd het besluit van de clubleiding aan Maaskant en Libregts medegedeeld. "Zulke gesprekken voeren is nooit leuk. Ze wisten vanochtend een beetje hoe de vlag erbij hing toen ik ze sprak en ze zijn ervaren genoeg om te weten hoe het er in de voetballerij aan toe kan gaan als de resultaten uitblijven. Maaskant was na de wedstrijd tegen Heracles nog positief gestemd en was van plan om het tegen FC Twente de komende wedstrijd anders te gaan doen. Maar bij mij en de clubleiding hadden wij daar geen goed gevoel over", zegt Valckx.

Video: L1

Lijstje
Nu Maaskant en Libregts het veld geruimd hebben, moet VVV op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Valckx geeft aan dat de clubleiding het liefst nog vóór komend weekend een nieuwe oefenmeester wil aanstellen. "Het lijstje met potentiële kandidaten is niet heel erg groot. Maar je hebt natuurlijk wel bepaalde ideeën in je hoofd. Het is zaak om daar goed over na te denken."

Steijn
Logischerwijs gaat de trainerscarrousel na een ontslag op volle toeren draaien en beginnen de media allerlei namen de wereld in te helpen. Één van de namen die bij velen in het hoofd opkomt, is Maurice Steijn. De Hagenees stond tussen 2014 en 2019 voor de groep en verruilde na afgelopen seizoen de Venlose club voor een avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn avontuur bij Al-Wahda FC was van korte duur aangezien hij na drie duels alweer ontslagen werd. "Maurice Steijn is geen optie. Momenteel verdient hij daar nu heel veel geld. Mocht hij nu naar Nederland terugkeren dan zal hij heel veel geld moeten inleveren. Hij is daar ontslagen en dat zou betekenen dat hij zijn fiscale voordeel zou verliezen. Dat is voor ons absoluut geen optie."

Tot er een nieuwe hoofdtrainer is aangesteld in Venlo zal assistent Mark Luijpers de honneurs van de vertrokken trainer waarnemen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen