Overslaan en naar de inhoud gaan

Stan Valckx: 'Geen vertrouwen meer in Maaskant'

Geplaatst opmaandag 11 november 2019 - 19:27

VVV-Venlo heeft hoofdtrainer Robert Maaskant en zijn assistent Raymond Libregts op non-actief gezet omdat de clubleiding en technisch manager Stan Valckx na zeven verloren duels op rij geen vertrouwen meer heeft in het duo.

"Het is jammer, maar er moet iets gebeuren", zegt Valckx.

Thuisnederlaag
Valckx sprak na de thuisnederlaag tegen Feyenoord nog uit vertrouwen te hebben in een goede afloop met Maaskant als hoofdtrainer

Optelsom
Zelfs na de 6-1 zeperd tegen Heracles Almelo zei Valckx tegen de media dat hij nog geen reden zag tot ontslag. Maar 48 uur na zijn uitspraak staat de oefenmeester uit Schiedam op straat. "Het is een optelsom. Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Heracles zijn wij zondag met Libregts en Maaskant om tafel gaan zitten. Wij zagen na de nederlagen tegen Groene Ster, Feyenoord en Heracles niet de gewenste ommekeer. Het elftal speelde zonder zelfvetrouwen en er werden niet voldoende stappen voorwaarts gezet. Ondanks dat Maaskant en Libregts keihard gewerkt hebben, gebeurde het tegenovergestelde. Wij hoopten op verbetering. Als je dat niet ziet dan moet je een besluit nemen. Zo gaat dat in de voetbalwereld en dat is erg vervelend", zegt de technisch manager van VVV-Venlo.

Slecht gevoel
Zondagavond vond er al een gesprek plaats tussen de clubleiding en de oefenmeesters. Maandagochtend werd het besluit van de clubleiding aan Maaskant en Libregts medegedeeld. "Zulke gesprekken voeren is nooit leuk. Ze wisten vanochtend een beetje hoe de vlag erbij hing toen ik ze sprak en ze zijn ervaren genoeg om te weten hoe het er in de voetballerij aan toe kan gaan als de resultaten uitblijven. Maaskant was na de wedstrijd tegen Heracles nog positief gestemd en was van plan om het tegen FC Twente de komende wedstrijd anders te gaan doen. Maar bij mij en de clubleiding hadden wij daar geen goed gevoel over", zegt Valckx.

Video: L1

Lijstje
Nu Maaskant en Libregts het veld geruimd hebben, moet VVV op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Valckx geeft aan dat de clubleiding het liefst nog vóór komend weekend een nieuwe oefenmeester wil aanstellen. "Het lijstje met potentiële kandidaten is niet heel erg groot. Maar je hebt natuurlijk wel bepaalde ideeën in je hoofd. Het is zaak om daar goed over na te denken."

Steijn
Logischerwijs gaat de trainerscarrousel na een ontslag op volle toeren draaien en beginnen de media allerlei namen de wereld in te helpen. Één van de namen die bij velen in het hoofd opkomt, is Maurice Steijn. De Hagenees stond tussen 2014 en 2019 voor de groep en verruilde na afgelopen seizoen de Venlose club voor een avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn avontuur bij Al-Wahda FC was van korte duur aangezien hij na drie duels alweer ontslagen werd. "Maurice Steijn is geen optie. Momenteel verdient hij daar nu heel veel geld. Mocht hij nu naar Nederland terugkeren dan zal hij heel veel geld moeten inleveren. Hij is daar ontslagen en dat zou betekenen dat hij zijn fiscale voordeel zou verliezen. Dat is voor ons absoluut geen optie."

Tot er een nieuwe hoofdtrainer is aangesteld in Venlo zal assistent Mark Luijpers de honneurs van de vertrokken trainer waarnemen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen