Overslaan en naar de inhoud gaan

Stan Pex derde in tweede EK-kartrace in Genk

Geplaatst opzondag 14 mei 2017 - 16:39

Stan Pex is in de tweede race om het Europees kampioenschap in Genk als derde gefinisht.

De karter uit Maasbracht begon als zesde aan de wedstrijd in de KZ-klasse en lag na een goede start op de vierde plaats op zijn thuiscircuit.

Jorrit Pex
Na drie ronden kwam Stan Pex als derde door en die positie wist hij in de rest van de race vast te houden. Zjn broer Jorrit begon op de negende plek aan de race, maar viel in de eerste ronde al met een lekke band uit.

Paolo de Conto
De race in Genk werd gewonnen door de Italiaan Paolo de Conto, die in de strijd om het Europees kampioenschap op kop gaat. Stan Pex staat tweede in het klassement.

Alonso-circuit
Op 11 juni wordt de derde van de vijf wedstrijden om het Europees kampioenschap gereden op het Alonso-circuit in Gijon. Daarna volgen nog races in Le Mans en op het circuit van Alahärmä in Finland.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Stan Pex uit Maasbracht tweede bij EK-race karting
Karter Jorrit Pex zesde bij wereldkampioenschap in Genk
Jorrit Pex wint Duits kartkampioenschap
Jorrit Pex tweede in eerste race Europees kartkampioenschap
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen