Overslaan en naar de inhoud gaan

Stan Pex aan de leiding in Duits kartkampioenschap

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 22:42

Stan Pex heeft de leiding genomen in de strijd om het Duits kartkampioenschap.

De 20-jarige karter uit Maasbracht won afgelopen weekend op de Erftlandring in Kerpen beide finales in de KZ2-klasse, de hoogste schakelklasse in de kartsport.

Broedertwist
Met zijn 125 cc kart van Kart Republic was hij in de eerste finale zijn broer Jorrit, Europees kampioen in deze klasse, te snel af. In de tweede finale kwam hij na 23 ronden ook als eerste over de streep. De Italiaan Leonardo Giuseppe Marseglia legde ruim vier seconden later beslag op de tweede plaats. Jorrit Pex kreeg in de tweede race motorpech en viel uit.

Stan Pex heeft 152 punten en 21 punten voorsprong op de Italiaan Fabian Federer. Jorrit Pex is met 80 punten zesde in de rangschikking. Voor de titelstrijd komen de karters nog in actie in Genk en Ampfing, in Beieren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen