Overslaan en naar de inhoud gaan

Stalbrand voorkomen na shovelbrand

Geplaatst opzaterdag 24 juli 2021 - 15:05

De brandweer is zaterdagmiddag uitgerukt voor een shovel die in brand stond in een varkensstal in Ysselsteyn.

Bij de brand in het bedrijf Peelpork aan de Timmermannsweg raakten geen dieren gewond.

Shovel naar buiten geduwd
Wel was er een flinke rookontwikkeling door de brand in de stal. De eigenaar van het bedrijf wist de shovel met behulp van zijn buren naar buiten te duwen. De brandweer kwam vervolgens met vier blusvoertuigen rond 13:30 uur ter plaatse en wist de brand binnen een half uur te blussen.

Motor oververhit
Eigenaar Sander Peters is er na afloop rustig onder: "We hebben meteen flink geventileerd, waardoor de rook snel is weggetrokken. De varkens liggen er ondertussen weer rustig bij." Hoe de stilstaande shovel precies vlam kon vatten, is hem vooralsnog een raadsel: "Waarschijnlijk is de motor heet geworden. Maar hoe dat heeft kunnen gebeuren, geen idee."

Afgeschreven
Nadat de brandweer de ruimte en het dak had gecontroleerd, bleek de kust weer veilig. Voor Peters' bedrijf is de schade daarom te overzien: "Behalve de shovel, die is afgeschreven".

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen