Overslaan en naar de inhoud gaan

Stakingsgolf metaal gaat door: Venlo legt werk neer

Geplaatst opdinsdag 15 juni 2021 - 11:13

Voor de vierde keer in ruim een half jaar leggen Venlose werknemers in de metaalsector het werk neer.

Donderdag en vrijdag staken zo'n 120 medewerkers in de grootmetaal, 48 uur lang.

Niet meer vol te houden
"Na zeven maanden onderhandelen en drie stakingen ligt er nog steeds geen fatsoenlijke CAO," zegt Mustafa Kirac, bestuurder FNV Metaal. "Het is vaak zwaar werk, dat voor oudere werknemers eigenlijk niet meer vol te houden. Daarom willen we oplossingen om eerder te kunnen stoppen met werken en meer mogelijkheden om ouderen werknemers duurzaam in te kunnen zetten." Naast betere werkomstandigheden willen medewerkers voortuitgang in koopkracht en zeggenschap over de eigen werktijden.

Staakstraat
De CAO is inmiddels ruim zes maanden verlopen. Kirac vertelt dat de partijen weliswaar 'koffie hebben gedronken' maar van een nieuwe CAO is nog geen sprake. Vakbonden CNV Vakmensen en FNV Metaal hebben een staakstraat ingericht bij Sportpark t Soarbrook in Blerick. Om zo coronaproof te kunnen staken.

Lees ook: Metaalstakingen gaan door na Bevrijdingsdag

Aan de staking doen medewerkers mee van bedrijven in Venlo en omgeving: MGG Netherlands in Tegelen, John Deere in Horst, Weir Minerals Netherlands, Nedinsco en Nedri Spanstaal in Venlo en VDL Parree in Sevenum.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen