Overslaan en naar de inhoud gaan

Staking verloopt zoals verwacht: slechts sporadisch bussen

Geplaatst opwoensdag 27 juni 2018 - 8:49

De staking in het streekvervoer verloopt zoals verwacht, blijkt uit het eerste beeld dat Arriva en vakbond FNV kunnen schetsen.

De Limburgse regionale vervoerder stelt dat bussen slechts sporadisch uitrijden.

Verwacht
De Arriva-treinen rijden helemaal niet in de ochtendspits, zo is de eerste indruk van een woordvoerder van het bedrijf. Het beeld is in lijn met wat Arriva op voorhand had verwacht.

Boos
Een beperkt aantal buslijnen rijdt wel volgens schema. Volgens Kees de Vos van vakbond CNV zijn chauffeurs daar boos over. "Aansluitingen zijn voor passagiers lang niet zeker, waardoor reizigers kunnen stranden. Daar willen chauffeurs niet de dupe van worden, waardoor ze alsnog gaan staken."

Lees ook: Ov-staking treft studenten: 'Kan mijn tentamen niet maken'

85 procent
Vakbond FNV, die aanstuurde op de staking, stelt dat landelijk zo'n 85 procent van de bussen niet rijdt. "Dit is een succes, maar het is een wrang succes. Heel rot, vooral voor reizigers, dat het nog steeds nodig blijkt om de boel plat te leggen", zegt onderhandelaar Paula Verhoef.

'Te gek voor woorden'
Werkgeversorganisatie VWOV vindt de staking en het verloop van de onderhandelingen te gek voor woorden. "We vragen ons af of dit wel een partner is waarmee we op lange termijn zaken willen doen", aldus voorzitter Fred Kagie tegenover het ANP.

Volgens Kagie kwamen er op verzoek van de vakbonden bemiddelaars, maar nog voordat die waren begonnen, kondigde FNV een staking voor onbepaalde tijd aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen