Overslaan en naar de inhoud gaan

Staking VDL: 'Dit is ons laatste redmiddel'

Geplaatst opvrijdag 7 september 2018 - 11:00

De dagploeg van VDL Nedcar heeft vrijdagmorgen de staking in het bedrijf afgetrapt. In het Stadspark in Sittard verzamelden de werknemers zich om aandacht te vragen voor een betere cao.

De medewerkers willen 3,5 procent meer loon erbij. Ook wordt er gestreden voor gelijke arbeidsvoorwaarden voor iedereen. Zo hebben de oudere werknemers vijftien verlofdagen meer dan jongeren en verdienen ze ook meer dan collega's die bijvoorbeeld via een uitzendbureau binnenkomen.

Lange werkdagen
Daarnaast willen de medewerkers af van de lange werkdagen van 9,5 uur en van het werken op zaterdag. Het liefst willen de medewerkers terug naar drie diensten per dag.

Booming
De werknemers laten weten dat deze actie wat hen betreft 'het laatste redmiddel' is om de directie duidelijk te maken dat er een betere cao moet worden afgesloten. "De economie is booming, bedrijven maken winst, maar ik merk er niets van in mijn beurs", zo zegt één van de stakers tegen L1.

Estafettestaking
De staking is onderdeel van een estafettestaking. Noord-Brabant beet donderdag de spits af. Directeur Paul van Vuuren van VDL NedCar liet weten niet te willen reageren op de staking bij zijn bedrijf.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen