Overslaan en naar de inhoud gaan

Staking streekvervoer: geen treinverkeer in Limburg

Geplaatst opvrijdag 29 juni 2018 - 6:02

Door de staking in het streekvervoer rijden er vrijdag geen treinen in Limburg. Wel rijden er sporadisch bussen.

"De verwachting is dat vrijdag eenzelfde beeld geeft als woensdag en donderdag voor de regio Limburg. Dat wil zeggen dat er in alle regio’s in Limburg bussen rijden, maar dat niet op voorhand te zeggen is welke lijnen er gereden zullen worden", zegt een woordvoerder van Arriva.

Op de website van Arriva is de laatste actuele informatie te vinden.

Ochtend en middag
In Zuid-Limburg rijden vrijdagochtend geen treinen. Volgens een woordvoerder van Arriva is er ook geen treinverkeer mogelijk op de Maaslijn.

Bus
Volgens Arriva rijden buurt- en belbussen wel. Voor alle andere lijnen geldt dat enkele bussen gedurende de dag wel rijden, maar niet in een vaste dienstregeling.

Positieve reacties
Volgens Arriva ontvangen de werkwillige chauffeurs overwegend positieve reacties van reizigers. Een groot deel van de chauffeurs van streekbussen en machinisten van regionale treinen heeft sinds woensdag het werk neergelegd. De reden voor de staking is een al langer lopend conflict met de werkgevers over de werkdruk en lonen.

Duidelijkheid
Het is nog niet bekend wanneer de staking voorbij is. "In het weekend gaan we in principe wel gewoon rijden. Vrijdagmiddag zal er duidelijkheid komen over de acties vanaf maandag. Het kan zijn dat we weer gaan staken, maar in welke vorm is nog niet bekend", zegt woordvoerder van CNV Kees de Vos.

Roepen op om niet te staken
De staking van FNV is voor onbepaalde tijd. "Wij kunnen dus voorstellen dat er chauffeurs zeggen dit weekend, ik sluit mij aan bij mijn collega's die lid zijn van FNV en die wél staken. Daar gaan wij niet voor liggen, maar wij roepen niet op om te staken", aldus De Vos.

Lees ook: 'Actiebereidheid in streekvervoer nog groot'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen