Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Staking Nedcar: 'Medewerkers van autofabriek geïntimideerd'

Geplaatst opdonderdag 19 juli 2018 - 6:00

Werknemers van autofabriek VDL Nedcar worden geïntimideerd om te voorkomen dat ze gaan staken. Dat zegt de ondernemingsraad.

Volgens OR-voorzitter Jean Wouters worden werknemers één voor één bij hun baas geroepen met de vraag of ze gaan staken of niet.

Harde consequenties
Uitzendkrachten zouden zijn gewezen op de tijdelijkheid van hun contract. Vaste medewerkers hebben volgens de OR-voorzitter te horen gekregen dat hun promotiekansen afnemen, als ze meedoen aan de staking. Bij de autofabriek in Born wordt vanaf donderdagavond 48 uur gestaakt voor een betere cao in de metaalsector. Ook eerder vonden er al acties plaats.

Lees ook: Opnieuw staking bij VDL Nedcar, directie vreest vertrek BMW

Slecht moment
Een woordvoerder van VDL Nedcar zegt niet op te hoogte te zijn van klachten over intimidatie. Volgens hem zijn er wel voorlichtingsbijeenkomsten waar mensen informatie krijgen over de situatie bij het bedrijf. "Daar vertellen we dat de staking op een slecht moment komt. 2018 is een cruciaal jaar, we spreken met BMW over de toekomst. Dan is staken slechte reclame", aldus woordvoerder Miel Timmers.

Ook die boodschap van de directie is volgens OR-voorzitter Wouters een manier om de werknemers onder druk te zetten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen