Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Staking Nedcar: 'Medewerkers van autofabriek geïntimideerd'

Geplaatst opdonderdag 19 juli 2018 - 6:00

Werknemers van autofabriek VDL Nedcar worden geïntimideerd om te voorkomen dat ze gaan staken. Dat zegt de ondernemingsraad.

Volgens OR-voorzitter Jean Wouters worden werknemers één voor één bij hun baas geroepen met de vraag of ze gaan staken of niet.

Harde consequenties
Uitzendkrachten zouden zijn gewezen op de tijdelijkheid van hun contract. Vaste medewerkers hebben volgens de OR-voorzitter te horen gekregen dat hun promotiekansen afnemen, als ze meedoen aan de staking. Bij de autofabriek in Born wordt vanaf donderdagavond 48 uur gestaakt voor een betere cao in de metaalsector. Ook eerder vonden er al acties plaats.

Lees ook: Opnieuw staking bij VDL Nedcar, directie vreest vertrek BMW

Slecht moment
Een woordvoerder van VDL Nedcar zegt niet op te hoogte te zijn van klachten over intimidatie. Volgens hem zijn er wel voorlichtingsbijeenkomsten waar mensen informatie krijgen over de situatie bij het bedrijf. "Daar vertellen we dat de staking op een slecht moment komt. 2018 is een cruciaal jaar, we spreken met BMW over de toekomst. Dan is staken slechte reclame", aldus woordvoerder Miel Timmers.

Ook die boodschap van de directie is volgens OR-voorzitter Wouters een manier om de werknemers onder druk te zetten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen