Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Staking Nedcar: 'Medewerkers van autofabriek geïntimideerd'

Geplaatst opdonderdag 19 juli 2018 - 6:00

Werknemers van autofabriek VDL Nedcar worden geïntimideerd om te voorkomen dat ze gaan staken. Dat zegt de ondernemingsraad.

Volgens OR-voorzitter Jean Wouters worden werknemers één voor één bij hun baas geroepen met de vraag of ze gaan staken of niet.

Harde consequenties
Uitzendkrachten zouden zijn gewezen op de tijdelijkheid van hun contract. Vaste medewerkers hebben volgens de OR-voorzitter te horen gekregen dat hun promotiekansen afnemen, als ze meedoen aan de staking. Bij de autofabriek in Born wordt vanaf donderdagavond 48 uur gestaakt voor een betere cao in de metaalsector. Ook eerder vonden er al acties plaats.

Lees ook: Opnieuw staking bij VDL Nedcar, directie vreest vertrek BMW

Slecht moment
Een woordvoerder van VDL Nedcar zegt niet op te hoogte te zijn van klachten over intimidatie. Volgens hem zijn er wel voorlichtingsbijeenkomsten waar mensen informatie krijgen over de situatie bij het bedrijf. "Daar vertellen we dat de staking op een slecht moment komt. 2018 is een cruciaal jaar, we spreken met BMW over de toekomst. Dan is staken slechte reclame", aldus woordvoerder Miel Timmers.

Ook die boodschap van de directie is volgens OR-voorzitter Wouters een manier om de werknemers onder druk te zetten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen