Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Staking Nedcar: 'Medewerkers van autofabriek geïntimideerd'

Geplaatst opdonderdag 19 juli 2018 - 6:00

Werknemers van autofabriek VDL Nedcar worden geïntimideerd om te voorkomen dat ze gaan staken. Dat zegt de ondernemingsraad.

Volgens OR-voorzitter Jean Wouters worden werknemers één voor één bij hun baas geroepen met de vraag of ze gaan staken of niet.

Harde consequenties
Uitzendkrachten zouden zijn gewezen op de tijdelijkheid van hun contract. Vaste medewerkers hebben volgens de OR-voorzitter te horen gekregen dat hun promotiekansen afnemen, als ze meedoen aan de staking. Bij de autofabriek in Born wordt vanaf donderdagavond 48 uur gestaakt voor een betere cao in de metaalsector. Ook eerder vonden er al acties plaats.

Lees ook: Opnieuw staking bij VDL Nedcar, directie vreest vertrek BMW

Slecht moment
Een woordvoerder van VDL Nedcar zegt niet op te hoogte te zijn van klachten over intimidatie. Volgens hem zijn er wel voorlichtingsbijeenkomsten waar mensen informatie krijgen over de situatie bij het bedrijf. "Daar vertellen we dat de staking op een slecht moment komt. 2018 is een cruciaal jaar, we spreken met BMW over de toekomst. Dan is staken slechte reclame", aldus woordvoerder Miel Timmers.

Ook die boodschap van de directie is volgens OR-voorzitter Wouters een manier om de werknemers onder druk te zetten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen